milovan dinić
Foto: Printscreen/Facebook

Za nepunih mesec dana u aleksinačkom kraju dogodila su se dva brutalna napada krmača na svoje vlasnike. U napadu koji se dogodio u nedelju, krmača je ugrizima unakazila svoju vlasnicu Snežanu R. (67) iz Aleksinačkog Bujmira, a sredinom juna Milovan D., zvani Miša, (51) iz sela Bovan ostao je bez testisa!

Kako se sumnja, napadi na vlasnike dogodili su se jer su svinje pomislile da njihovim potomcima preti opasnost, zbog čega su agresivno reagovale.

Kako saznajemo, stanovnika Bovna kod Aleksinca Milovana D. svinja je u junu napala i ujela ga za nogu i polni organ, u trenutku dok je bio u svinjcu. Nesrećni čovek je hitno operisan, kada mu je odstranjen jedan testis.

Milovan je za Alo! opisao stanje u kojem se trenutno nalazi.

- Sve mi je bilo modro, kad me je ugrizla, zamalo se nisam onesvestio. Ujela me je za polni organ više puta. Nakon incidenta sam brzo otišao u bolnicu, gde su me momentalno poslali na operaciju. Tada su mi uklonili jedan testis. Sad trpim neizdržive bolove, koji ne znam kad će prestati - kaže za Alo! Milovan D. i opisuje koban dan:

svinja

Foto: Vladimir Marković

 

- Krmača je povredila svoje prase par dana ranije. Tog kobnog dana sam došao da stavim antibiotik prasetu da mu se rana ne inficira. Kako sam ga podigao za glavicu, ono je zaskičalo. Tada sam video da se krmači smrklo pred očima i krenula je ka meni. Iz sve snage me je ugrizla za polni organ, iz sveg glasa sam zakukao, mislim da me je celo selo čulo - navodi Milovan, i dodaje:

- Nije puštala, kao da se nameračila da me ubije. Znao sam da su krmače agresivne kad se oprase, ali nisam znao da su ovako ubilački nastrojene. Kad me je drugi put ugrizla za mošnice, mislio sam da ih je odgrizla, ali verovatno mi je u tom momentu presekla sve vitalne vene. Izgubio sam osećaj, hteo sam da se onesvestim. Sve je bilo modro da modrije ne može biti - kaže domaćin za Alo!.

Kako navodi, još uvek se oporavlja od operacije, teško mu je da sedi i da funkcioniše.

- Šta da radim, desilo se šta se desilo. Teško mi je, nisam očekivao ovo. Da nisam prosuo jod po njoj i tako je onesposobio, možda bi me celog izgrizla. Samo se nadam da će bolovi uskoro proći - kaže Milovan D.

Danijel Savić

Danijel Savić Privatna arhiva

 

Veterinar Danijel Savić potvrdio je za Alo! da do napada svinja na čoveka dolazi jer instiktivno reaguju kako bi zaštitile svoje potomke.

- Svinja hoće da ujede čoveka, naročito kada smatra da je ugrožena. Zbog toga smo veoma pažljivi kada pristupamo njihovom lečenju, jer je bilo naših kolega koje su svinje izujedale. Dešava se da reaguje i usled stresa ili kako bi zaštitila svoje potomke, ako pomisli da im preti opasnost. Nije retka pojava da svinja pojede i sopstveno leglo, a kamoli čoveka. Opšte je poznato da u slučaju masovnih nesreća, ratnih dejstava i slično, svinje često jedu ljudske leševe - rekao je veterinar Danijel Savić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading