svinja
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Nakon dva napada svinja na ljude u nizu, prisetimo se i kako je izgledalo kada je jedna žena pre tačno 10 godina za malo izgubila život zbog praseta koje je gajila.

Stravičan slučaj desio se u oktobru 2014. godine u Svrljigu, a starica Ranka Ćirić (91) prošla je sa teškim povredama. 

Njen sin Ranko opisao je tada za medije ceo napad.

- Bio sam na ulici ispred kuće kada sam čuo sam kako majka vrišti. Dotrčao sam do njene sobe i video prase u krevetu kako je ujeda po licu. Odgrizlo joj je deo prsta i deo uva. Da nisam naišao, otkinulo bi joj glavu. Uhvatio sam ga za uši i izbacio napolje - kaže Ranko Ćirić.

On je rekao da svinju redovno hrane i da ne zna zbog čega je nasrnula na majku.

- Majka je u utorak ležala u svojoj sobi u prizemlju kuće. Vrata od njene sobe bila su odškrinuta. Čuo sam od drugih ljudi da može da se desi da svinja ujede dok se hrani, ali ne i da je nekome ušla u kuću. To u stvari i nije svinja, već prase, od oko 30 kila. Posle ovoga ću je prodati, nema druge - prepričao je Ranko.

Starici je prva pomoć ukazana u Zdravstvenom centru u Svrljigu, a potom je prebačena u KC Niš.

- Pacijentkinja je primljena u 14.50. Nije bila komunikativna, pa je anamneza uzeta od rođaka koji su bili u njenoj pratnji. U Urgentnom centru utvrđeno je da joj je odgrizen vrh palca desne šake, kao i dobar deo leve ušne školjke. Rana na ruci je obrađena na Klinici za plastičnu hirurgiju i nakon toga je prebačena na Kliniku za uho, grlo i nos, gde joj je obrađena i rana na uhu. Službeno je obaveštena policija - izjavio je tada direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading