U DVORIŠTU MU NAPADNUTO DETE "Vučjak mi je pokidao sina, našao sam ga u krvi"
Foto: Shutterstock

 

Naime, kako je objasnio, 29. juna u njegovo dvorište ušetao je odbačeni nemački ovčar, Mijo je pokušao da ga istera, ali bezuspešno. Nakon stalnog laveža i režanja sve je utihnulo, a kako kaže, kada se probudio ujutru nije ga bilo u dvorištu.

Otišao je sa suprugom i unukom do pijace, a kada se vratio imao je šta i da vidi - njegov sin Slavko bio je sav u krvavim ranama.

- Kada smo se vratili zatekli smo izujedanog Slavka po sva četri ekstremiteta, a kako kaže sve se desilo u trenu. Slavko je pustio kokoške iz kokošinjca, vučjak je izleteo iz šupe gde se sakrio i zgrabio kokoš. Slavko, inače invalidno lice, pokušao je da ga otera bez povređivanja rukama, ali pas je te pokrete izgleda protumačio kao pretnju, skočio mu je na grudi i izujedao - objašnjava potreseni otac.

 

 

Kako kaže, njegovom sinu Slavku su na hirurgiji u UKC Kragujevac konstatovane lakše telesne povrede, ali trauma je ostala.

- Hvala Bogu nema oštečenja mišičnog tkiva i kostiju, ali šta ćemo sa strahovima i fobijama koje tek slede i ograničenjima koja će one prouzrokovati. Evo unuk od osam godina ceo dan ne izlazi u dvaorište da se igra i vozi bicikl. Plaši se da ga ne ujede pas - objačnjava ovaj čovek.

Kako kaže, ovo nije prvi napad psa lutalice u dvorištu njegove kuće.

U septembru 2018. godine odbačeni izgladneli američki staford mi je u toru zaklao dve koze. Tada se na zahtev opštine Lapovo i uz angažovanje i pomoć azila iz Vrnjačke banje staford uklonio iz dvorišta. Međutim, već narednog meseca nemački kratkodlaki ptičar upao mi je u štalu i zaklao mi je 60 komada pilića. Tada je psa preuzeo azil iz Lapova", priseća se Mijo.

Prema njegovom mišljenju, u celoj ovoj situaciji je najmanje kriv pas koji je izujedao njegovog sina Slavka, a najviše je kriva osoba koja ga je donela u Lapovo i koja ga je napustila i ostavila bez ičega.

Svi napušteni psi koji napadaju stoku i ljude na teritoriji Lapova su u vlasništvu opštine. Ali, pre svega, odgovorno tvrdim da su najodgovorniji njihovi bivši vlasnici koji su ih tu doveli, pustili i napustili. Jednostavno o njima niko ne brine. Građani se plaše njihovih agresivnih napada i ja zaista ne vidim rešenje problema u nekoj skorijoj budućnosti, tvrdi Mijo Pavlović.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading