Cetinje
Foto: Printscreen/RTCG

 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, počinilac krivičnog dela je identifikovan i on se trenutno nalazi u bekstvu.

- Identifikovali smo neposrednog izvršioca krivičnog dela teškog ubistva na Cetinju koji je postavio eksplozivnu napravu na stablu na visini od 7 metara usmerio dešavanje prema ulaznim vratima teretane i sportskog centra gde su trebala da uđu četiri lica koja su bila mete napada i u tom slučaju eksplozivna naprava je aktivirana dva lica su smrtno stradala, tri zadobila teške telesne povrede i danas se nalaze van životne opasnosti. U ovom događaju je povređena i slučajna prolaznica - rekao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

Cetinje eksplozija

Jutjub RTV Cetinje

 

 

Govoreći o ubistvu na Cetinju 20. juna, kazao je da je izvršilac N.D. a kako "Vijesti" nezvanično saznaju reč je o Nikoli Drecunu.

- Ja ću saopštiti inicijale izvršioca, jer ne mogu pred vama stajati, a da ne kažem ko je neposredni izvršilac ovog krivišnog dela. Izvršilac ovog krivišnog dela, kao što je tužiteljka rekla, je N.D. 1993. godište sa Cetinja, član jedne organizovane kriminalne grupe, koji je upravo 2017. izvršio teško ubistvo u pokušaju stvaranja kriminalne organizacije na štetu sada pokojnog Dragana Roganovića. To lice je 2020. lišeno slobode od strane sektora za borbu protiv kriminala, specijalnog državnog tužilaštva i nalazi se u pritvoru. Lice je 11. novembra izašla iz pritvorskih prostorija zbog nedonošenja prvostepene presude. Nalazila se na slobodi, a sedam dana nakon njenog boravka je imala odmazda suprostavljene kriminalne grupe i upravo u pravcu tog lica i drugog člana organizovane kriminalne grupe ispalili raketu iz ručnog raketnog bacača. Upravo je ovo posledica delovanja organizovanih kriminalnih grupa koja se manifestovala i usložnjavala unazad deset godina - rekao je.

 

Cetinjanin Nikola Drecun za kojim policija traga, navodno je preživeo policijsku torturu na koju se žalio tokom 2020. godine. On je tvrdio da su mu policajci, između ostalog, na glavu stavljali vunenu kapu koju su polivali benzinom i palili je kako bi od njega iznudili priznanje da je učestvovao u više teških krivičnih dela.

”Stavljana mu je kapa na glavu, zatim prelivana benzinom i paljena. Psihički je lomljen i tako što su mu pištolj (prazan) gurali u ruke i govorili da mogu da pucaju u njega i ubiju ga, a da ne odgovaraju jer će izgledati kao da im je oteo pištolj i da su ga ubili u samoodbrani”, navodi se u spisima, a prenele su "Vijesti".

Portal Libertas objavio je Drecunovu fotografiju u ponižavajućem položaju - u trenerci, sa crnom kapom navučenom preko glave, polusavijen leži na lišću, ruku vezanih na leđa. Ta fotografija uradak je navodno policijskog batinaškog odreda, kojim je rukovodio Petar Lazović.

Policajci su, prema transkriptima Europola, dokaze o mučenju slali šefovima kavačkog kriminalnog klana, kom je navodno i Drecun pripadao.

Kako su crnogorski mediji pisali, pripadnici Odseka za posebnu operativnu podršku Uprave policije, pod komandom Mirka Banovića, Petar Lazović, Predrag Jestrović, Jugoslav Raičević, Slobodan Mićković, Ivan Đoković, Ivan Stamatović, Željko Radunović, Dražen Miranović, Sead Luboder, Vuk Šuković, Momo Mirković, Mirko Đukić, Milorad Mitrović i Neško Jaredić učestvovali u Skaj komunikaciji sa ljudima iz podzemlja, kao i slali slike mučenja ljudi.

On se prepoznao na fotografiji i dao saglasnost da mu se ime objavi.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading