MILOŠ NIKOLIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR JER JE ZVERSKI UBIO MALU PETRU (2)!  Ovo je osma pravosnažna kazna doživotnog zatvora u Srbiji
Foto: Alo/Suzana Božinović/Drušvene mreže


Apelacioni sud u Nišu je pravosnažno osudio Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan na doživotni zatvor zbog optužbe da je 21. februara prošle godine u Zaječaru na smrt pretukao dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge. Ova presuda predstavlja osmu pravosnažnu kaznu doživotnog zatvora od 2019. godine u Srbiji, kada je ova kazna ponovo uvedena, dok je ukupno izrečeno 11 takvih kazni.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, utvrđeno je da je smrt nastupila usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Pored toga, kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila. Ovo je bitan faktor koji je uzet u obzir prilikom donošenja presude.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading