Kurir televizija/Tamara Stanković
Foto: Printscreen/Kurir televizija

Uznemireni građani Beograda pozvali su policiju kada su primetili muškarca (76) kako šeta Bulevarom kralja Aleksandra sa puškom u ruci. Naoružani specijalci su odmah reagovali, upadajući u zgradu na Bulevaru kako bi pronašli muškarca i oduzeli mu oružje.

Nakon brze akcije, muškarac je pronađen, a utvrđeno je da se radi o vazdušnoj puški koja nije bila upotrebljiva. Interesantno je da za ovakvu vrstu puške nije potrebna dozvola, a muškarac je tvrdio da ju je planirao predati policiji na Zvezdari jer mu je stajala u stanu i skupljala prašinu.

Komšije su izrazile zaprepašćenje ovim događajem, ističući da je muškarac inače poznat kao fin i kulturan čovek, profesor u penziji, te da im je bilo teško da poveruju da je upravo on izazvao toliki nemir. Nakon što je situacija bila razjašnjena, komšije su izrazile olakšanje i podršku muškarcu.

 

 

- On je inače fin čovek, ne pravi probleme, živi sam. Ranije je radio na fakultetu, ne znamo odakle mu ideja da tako sa puškom izađe među ljude. Inače, kad je policija upala u zgradu uplašili smo se jer nismo znali o čemu se radi. Dramatično je sve to izgledalo, imali su pancire i oružje - ispričale su komšije sa Bulevara za Kurir.

- U pitanju je naš komšija, čovek iz ugledne porodice, ima blizu osamdeset godina, i profesor je u penziji, pametan čovek jako i kulturan. Začudili smo se kad smo čuli da su policajci došli kod njega. Specijalci su samo protutnjali zgradom, svi smo se uspaničili, ali komšija je objasnio posle da je zbog nekog novog zakona otišao u policiju da odnese oružje i da ga je neko od prolaznika prijavio - kažu komšije za Kurir.

Sama osoba koja je izazvala uznemirenje izjavila je da je otišao u policiju da preda oružje zbog novog zakona. Iako je razumeo reakciju ljudi, istakao je da je cela situacija bila nepotrebna, te da je puška koju je nosio bila neupotrebljiva i da je stajala u stanu već 20 godina.

- Izašao je neki novi zakon, pa sam otišao da odnesem oružje u policiju. Nekima je to bilo sumnjivo, ljudi su prijavili, ali potpuno nepotrebno, puška stoji tu u stanu 20 godina, potpuno neupotrebljiva. Ali, dosta mi je bilo uzbuđenja za danas, komšije me poznaju i znaju kakav sam, nema potrebe za dramom - rekao je čovek koji je danas Bulevarom šetao sa puškom u ruci svojim komšijama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading