Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Printskrin

Troje svedoka dali su svoj iskaz pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru povodom smrti nesrećne devojčice Danke Ilić (2) iz Bora! Jedan od njih je bio i Dalibor J., koji je kobnog dana džogirao nedaleko od deponije gde je ugledao vozilo pikap, za koji se sumnja da su vozili osumnjičeni za ubistvo Srđan Janković i Dejan Dragijević!

Nakon što su saslušani brojni svedoci u prethodnom periodu, juče su u zgradu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru stigli i supružnici Živanka i Rade Trajković iz Banjskog Polja, a zatim i Dalibor J. iz Bora, koji je tog dana džogirao pored deponije, gde se sumnja da su osumnjičeni najpre zatrpali telo male devojčice.

svetlana dragijević

 

 

Kako saznajemo, saslušavanje troje svedoka trajalo je gotovo tri sata, a Živanka i Rade Trajković nisu mnogo otkrili za medije po izlasku iz zgrade.  

Potraga za telom Danke Ilić

Alo!

 

- Sve što je rečeno dosada ostaje, ponovio sam sve što sam ranije rekao - kazao je za medije Rade Trajković, a zatim su supružnici potvrdili novinarima da su ispitivanju prisustvovali Dankini roditelji, ali i osumnjičeni za ubistvo deteta Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Posebnu pažnju privukao je Dalibor J. koji je kobnog dana trčao duž puta u Banjskom polju.

- Dalibor je džogirao putem kod Banjskog Polja i prolazio je pored deponije, gde je, kako je rekao, video pikap. Sumnja se da je zapravo reč o automobilu koji su koristili osumnjičeni za ubistvo. Međutim, Dalibor je  rekao je da je samo to video i da nikakva dalja saznanja nema o tom slučaju. Kazao je da nije čuo, niti video bilo koju osobu ili neko drugo vozilo - navodi izvor blizak istrazi.

Danka Ilić

Alo!/Dejan Briza

 

Boranin je posle skoro sat i po vremena saslušavanja po izlasku iz zgrade kratko poručio novinarima:

- U cilju istrage ne smemo da pričamo ono što smo rekli javnom tužiocu. Ostajem pri svojoj izjavi koju sam dao u policiji. Pre par meseci sam bio već saslušan u policijskoj stanici, i sada sam rekao isto što i tada, jesam džogirao, ali ništa nisam konkretno video - kazao je Dalibor J.

Srđan Janković

Video Plus

 

Srđan: Danku u životu video nisam!

Ranije su saslušani i osumnjičeni. Srđan Janković, koji se nakon hapšenja branio ćutanjem, odlučio je ipak kasnije da iznese svoju odbranu. Negirao je krivicu i izjavio: „Tu devojčicu ja nisam video nikada u životu“.

- Potvrdio je da je tog dana zaista bio u Banjskom Polju, objasnio je šta je tamo radio i priznao da je pio. Priznao je i da je bio za volanom, kao i da se automobilom kretao baš tim putem koji je naveden prethodno, ali i da apsolutno nikoga automobil nije udario. Stajao je samouvereno, uzdignute glave, kao da nema nikakve veze sa zločinom. Sve je šokirao svojom hladnokrvnošću i negiranjem zločina. Čak je rekao da nikada nije video Danku - pričao je za Alo! izvor blizak slučaju. Glavnoosumnjičeni Dejan Dragijević je priznao ubistvo.

Podsetimo, Danka je nestala u utorak, 26. marta, oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi bili na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere.

Nažalost, nedelju dana kasnije Srbiju je šokirala informacija da je mala Danka brutalno ubijena.

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili je davljenjem. Posle toga su leš bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i brat Dalibor, koji je preminuo u pritvoru. Oni se sumnjiče da su pomagali u skrivanju tela deteta. Inače, za telom nesrećne devojčice traga se više od tri meseca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading