Osuđen ruski oficir
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako prenose mediji ona je navodno počinila užasan zločin jer se plašila da će dete da joj uništi karijeru. 

Katarina Jovanović je bila zaposlena kao rukovodilac u pravnom odeljenju Poršea, a krila je trudnoću i porodila se pre deset meseci u tajnosti, a onda je bebu bacila kroz prozor na beton. 

Telo bebe sa slomljenom lobanjom pronašli su prolaznici, koji su pozvali policiju. Jovanovićeva je na početku suđenja u aprilu priznala zločin, ali nije mogla to da objasni sudu. Tvrdila je da nije ni znala da je trudna, ali ju je tužilaštvo teretilo za ubistvo i namerno prikrivanje trudnoće.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13603529/mother-newborn-dropped-window-katarina-jovanovic-porsche-germany.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=social-twitter_mailonline

 

Tužioci su tvrdili da je Jovanovićeva mislila da će joj dete upropastiti karijeru kao rukovodioca u kompaniji Porše. 

- Optužena nije bila spremna da svoje životne planove, posebno profesionalni napredak, stavi na čekanje zbog deteta. To je bila njena odluka nakon što se porodila, a kriterijumi za osudu za ubistvo su ispunjeni . kazao je u završnoj reči tužilac. 

Advokati Katarine Jovanović su tvrdili da je reč o ubistvu iz nehata jer je bebu slučajno ispustila iz ruku, nakon što se sama porodila kod kuće, a da nije ni znala da je trudna.

- Moja klijentkinja nije ni znala da je trudna. Kada je iznenada držala krvavu bebu u naručju, bila je u izuzetnoj psihičkoj situaciji - tvrdio je Katarinin advokat. 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13603529/mother-newborn-dropped-window-katarina-jovanovic-porsche-germany.html?ito=link_share_article-image-share#i-ff0d0f4aeb75152f

 

Okružni sud u Hajlbronu je na kraju prihvatio blažu kvalifikaciju krivičnog dela i Katarinu Jovanović proglasio krivom za ubistvo iz nehata i osudio je na sedam i po godina zatvora.  

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading