zabela
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Kako Alo! saznaje, Simović se odrekao svoje pravoslavne veroispovesti kako bi se približio Milošu Delibašiću (40), osuđenom na 30 godina robije zbog ubistva Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića. Delibašić je po nalogu svog kuma Slobodana Šaranovića organizovao kriminalnu grupu koja je iz krvne osvete likvidirala Nikolu Bojovića kako bi osvetila ubistvo Branislava Brana Šaranovića.

zabela

Sretko Kalinić Foto: privatna arhiva

 

Sretko Kalinić, jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu požarevačke „Zabele“, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora zbog zločina zemunskog klana i navodne umešanosti u ubistvo Zorana Đinđića, otkriva za Alo! zašto je Simović prihvatio islam.

- Njega je Miloš Delibašić okrenuo da pređe u vehabije. Ubedio ga je da je islam prava vera, a on je to prihvatio više iz straha jer se plaši Delibašića. On je lažni vehabija jer je kod njega sve lažno i sve radi iz straha. Njega vera u suštini i ne zanima. Dok smo bili zajedno u bekstvu, posle raspisivanja poternice za članovima zemunskog klana, on je večito postio. Za vreme velikog posta je jeo samo posnu hranu, al’ je*o njegov post kad za jedan obrok pojede kilo sira od soje! - kaže Kalinić za Alo!, i dodaje da je Delibašić brzo otkrio njegovo pravo lice.   

zabela

Zabela Foto: Masanori Jošida

 

- Kratko je šetao s Delibašićem. Čuo sam da ga je cinkario i da je brže bolje tražio drugog cimera samo da Delibašić ne provali da ga je on drukao. Sada šeta s Nikolom Bajićem, čija je sestra od strica Zorana Bajić udata za Derpetovog rođenog brata Aleksandra Simovića - navodi Kalinić, i ističe da gotovo niko od osuđenika u „Alkatrazu“ ne govori sa Simovićem jer u julu 2023. nije podržao štrajk koji je pokrenuo Milorad Ulemek Legija.

zabela

Legija zamerio Simović što je minirao štrajk glađi Foto: EPA

 

- Derpe Glavati i Zvezdan Jovanović Zveki su odbili da se solidarišu s Miloradom kada je prvi stupio u štrajk glađu. Ostali osuđenici su ga podržali, ali ga je Derpe prvi minirao, što mu je Milorad jako zamerio. Dogovor je bio da štrajkuju da bi bili prebačeni u liberalniji deo zatvora i da bi svi dobili pravo na ljubavne sobe - tvrdi Kalinić, koji u svojoj prvoj knjizi „Zemunski klan - ko je ko“ navodi da je Simović uvek bio isprepadan i da ga Dušan Spasojević umalo nije ubio zato što je prvi atentat na Zorana Đinđića kod hale „Limes“ propao jer se Simović uplašio, ostavio kamion „TAM“ na parkingu dok je motor još bio upaljen i pobegao.    

zabela

Delibašić u Centralnom zatvoru počeo da izučava islam,  Foto: Alo/ilustracija

 

Kako saznajemo, Delibašić je prešao u islam još dok je bio u Centralnom zatvoru u Beogradu.

- Tada je čitao Jevanđelje, ali je istovremeno počeo intenzivno da se interesuje za islam. Tražio je stručnu literaturu o tome i potpuno je bio okupiran izučavanjem muslimanske vere. Ne zna se šta ga je tačno motivisalo na taj korak, da li se smatrao odbačenim od društva ili su ga vrbovali cimeri u zatvoru - kaže bivši Delibašićev cimer upoznat s njegovim verskim opredeljenjem.    

Miloš Simović je 2021. u Specijalnom sudu u Beogradu osuđen na šest godina zatvora jer je 8. juna 2010. prilikom roštiljanja na jezeru Rakitje kod Zagreba s leđa pogodio Kalinića sa dva metka u stomak i grudi, a onda pobegao misleći da ga je ubio. Sukob između nekadašnjih drugova izbio je dok su obojica bili na poternici zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Kalinić je tada teško ranjen i završio je u bolnici, a kasnije je izručen Srbiji, dok je Simović uhapšen 9. juna 2010. godine, oko 2.30 ujutru, u šumi u blizini sela Morović kod Šida, kada je pešice pokušao da pređe srpsko-hrvatsku granicu.

Kalinićeva čestitka Simoviću 

U svom prepoznatljivom stilu, sočno i pikantno Sretko Kalinić je bivšem prijatelju i nekadašnjem članu zemunskog klana Milošu Simoviću uputio neobičnu čestitku jer je u „Zabeli“ napunio 45 godina.

Na društvenim mrežama je osvanula fotografija knjige „Zemunski klan - ko je ko, Carta abierta para un amigo“ na kojoj je Kalinić napisao posvetu: „Danas je 5. jul 2024. godine. Mislim na Derpeta Glavatog Simovića, rođendan mu je danas. Volio bih da mu čestitam, je*o on sam sebi mamu.“

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading