sahrana jadranka mor
Foto: Alo/Masanori Jošida

Stravičnu nesreću kobne večeri preživeo je njen suprug V. M. (42), a njihov kum Srđan Radosavljević (42) nestao je u reci i pripadnici MUP još uvek tragaju za njim.

Reka ljudi skupila se juče u 12 sati na beogradskom groblju kako bi se oprostili od nesrećne žene, koja je iza sebe ostavila supruga, dve ćerke i sina, kao i dve rođene sestre.

Opelo je počelo u 11.30 sati, a među brojnim rođacima i prijateljima bio je i veliki broj mladih koji su došli da pruže reči utehe Jadrankinoj deci, a dežurala je i ekipa Hitne pomoći.

Kada je sveštenik završio opelo, Jadrankin sin, još uvek tinejdžer, stao je na čelo povorke sa njenom uramljenom fotografijom. Njen suprug uhvatio je obe ćerke za ruke i pognute glave koračao za vozilom u kojem je bio kovčeg.

sahrana jadranka mor

Masanori Jošida

 

Iza njih je rođak gurao Jadrankinu majku, koja se sedela u invalidskim kolicima jer joj je noga u gipsu i u očaju je brisala suze.

Pre nego što je sanduk spušten u porodičnu grobnicu, tužnom skupu obratio se nesrećni udovac.

On je stavio ruku na srce i kroz plač jedva izgovorio nekoliko rečenica.

„Ode moja voljena… Ljudi, hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Puno mi je srce što vas vidim sve. Biću kratak. Želim da vam kažem samo ovo... Znajte da problemi ne postoje jer sve može da se reši, samo se volite… jer kada se desi ovakva tragedija...“, rekao je Jadrankin suprug, pa ga je u tom trenutku savladao bol.

Tada je udahnuo vazduh nekoliko puta i jedva nastavio obraćanje.

„Još ovo da vam kažem... Mi smo kao porodica odlučili da sada budemo sami. Znam da ćete to razumeti. Biće dana kada ćemo slaviti život, ali sada moramo da budemo sami“, izgovorio je očajni udovac i briznuo u plač.

Jadranka Mor

Društvene mreže

 

Dok se slomljeni čovek obraćao rodbini i prijateljima, neutešne ćerke su zagrljene nemo stajale i gledale u majčinu novu večnu kuću, odnosno u porodičnu grobnicu, grleći i svog mlađeg brata. Oni su jedni drugima brisali uplakana lica.

Taj prizor je mnogima slomio srca, pa su se grobljem prolamali tihi jecaji.

Podsetimo, teška nesreća na Savi dogodila se u petak oko 22 sata, kada je teretni brod nasred reke primetio čamac sa troje ljudi.

Šest dana potrage za Srđanom

Danas je šesti dan potrage za kumom bračnog para Srđanom Radosavljevićem, a njegovi rođaci rekli su ranije da ne gube nadu.

- Svе mislimo da ćе Srđana naći nеgdе na obali živog. Još nе žеlimo da sе pomirimo sa tim što nam vеćina kažе da vеrovatno nijе prеživеo i da jе prošao kao Jadranka - navode oni.

 

Prema rečima očevidaca, čamac nije bio osvetljen, a posada broda je odmah aktivirala sirene kako bi ih upozorili da se sklone.

Međutim, oni nisu stigli da odreaguju na vreme, pa je teretnjak prešao preko malog plovila i smrskao ga u paramparčad.

Jadrankin suprug se jedini spasao pošto su ga mladići sa obližnjeg splava izvukli na vreme, a telo žene pronađeno je kasnije kod Sava promenade.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading