GOTOVO SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI Jedan od optuženih rekao da se oženio pre sedam dana
Foto: Alo.rs

 

Osvrnuvši se na reči punomoćnice porodice ubijenog Gorana Veličkovića o broju ubistava koje je počinila ova grupa, Belivuk je rekao da oni nisu počinili nijedno.

Belivuk tvrdi da tužilac podmeće i izmišlja dokaze, dodajući da tužioci sami sebe demantuju i detaljno nabrajajući u kojim situacijama, kako tvrdi, teze tužilaštva nisu potvrđene materijalnim dokazima.

On tvrdi da su tužioci vršili psihološki pritisak na trojicu okrivljenih-saradnika, a sudu je predložio da izvede kao dokaz spise predmeta u postupku za pranje para protiv Darka Šarića, čime se, kako tvrdi, dokazuje kako “postupa tužilac Saša Ivanić”.

Smatra da bi trojica okrivljenih-saradnika trebalo da se vrate u pritvor, ističući da su oni pušteni iz pritvora po principu društvene igre “monopol”, odnosno da su potpisali blanko sporazume za ubistva i da su zatim pušteni iz pritvora.

GOTOVO SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI Jedan od optuženih rekao da se oženio pre sedam dana

 

 

 

U jednom trenutku je rekao da se tužilaštvo bavi zloupotrebama i falsifikatima, na šta je tužilac rekao da je to uvreda za tužilaštvo, a sudija je onda upozorila da e obraća sa poštovanjem.

Belivuk je rekao da bi trebalo da se pokrene postupak protiv okrivljenog-saradnika Srđana Lalića zbog silovanja I.S, kog su prema navodima iz optužnice pripadnici grupe držali tri dana u prostorijama stadiona FK Partizan gde su ga mučili i silovali.

On je predložio da se ukinu sporazumi okrivljenim-saradnicima, tvrdeći da im se razlikuju iskazi kada je reč o ubistvima i drugim krivičnim delima za koja se terete pripadnici ove grupe.

Prema njegovim tvrdnjama dokazi iz kuće u Ritopeku, u kojoj su kako se sumnja pripadnici ubijali svoje žrtve, podmetnuti, dok je za fotografije ubijenih muškaraca sa kriptovane aplikacije "Skaj" fotošopirane.

Na kraju suđenja advokati Vladimira Greka, Aleksandra Vučeljića, Alekse Šejića, Senada Rešovića i Dragana Mitrovića su predložili ukidanje pritvora za svoje branjenike.

Branilac Milovana Tadića zatražio je da se ovom optuženom pritvor zameni kućnim pritvorom i jemstvom.

Grek je za govornicom rekao da se oženio pre sedam dana i da je supruga u publici, te je zbog toga zamolio da ga sudija pusti iz pritvora.

Tužilac se protivio ovim predlozima, a sudija je odbila ove predloge i sledeće suđenje zakazala za 9. septembar.

S obzirom na to da na prethodnom suđenju punomoćnici oštećenih nisu izneli uvodna izlaganja, to su učinili danas.

Punomoćnica porodice ubijenog Gorana Veličkovića Vesna Golubović je predložila da se uradi psihijatrijsko veštačenje Jelene Veličković, supruge ubijenog, dodajući da je Veličković bio uplašen za bezbednost svoje porodice i da je zbog toga nosio oružje.

GOTOVO SUĐENJE BELIVUKOVOJ GRUPI Jedan od optuženih rekao da se oženio pre sedam dana

Printscreen

 

Otac ubijenog Lazara Vukićevića je od suda tražio da mu vrati dva blindirana automobila, koja je, prema njegovim rečima, dovezao kada mu je sin nestao.

U odnosu na optuženog Borisa Karapadžića postupak je razdvojen zbog njegovih zdravstvenih problema.

Ovaj postupak je u junu krenuo ispočetka zbog promene predsednice veća koja je otišla u penziju.

Na prethodnim ročištima tužilac je pročitao optužnicu, a potom su branioci izneli uvodna izlaganja.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 30 osoba od kojih se njih 12 brani sa slobode, dok su ostali u pritvoru.

Pripadnici grupe optuženi su za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading