Droga na čudnim mestima
Foto: Printscreen/Uprava carina Republike Srbije


U svakodnevnom poslu, službenici Carine se suočavaju sa najrazličitijim vidovima krijumčarenja, od kojih su mnogi povezani sa krajnje neobičnim mestima skrivanja na koja bi posumnjao samo iskusan i vešt profesionalac.

U prethodnih nekoliko dana, carinski službenici su sprečili niz pokušaja krijumčarenja droge preko granice zakamufliranu u predmetima poput teglica džema, senfa i ljutenice, baterijske lampe, pa čak i u puderu za stopala. Neprijavljeni zlatnici su čak otkriveni u termosu.

 


Novi slučaj u vozilu stranih registarskih oznaka

Juče na izlaznoj strani prelaza Gradina, carinski službenici su u vozilu stranih registarskih oznaka koje se kretalo ka Turskoj, pronašli ručni frižider sa naizgled fabrički upakovanom džemom, senfom i ljutenicom. Međutim, ubrzo je utvrđeno da su teglice sa hranom samo ''maska'' za pokušaj krijumčarenja marihuane i hašiša.

Nekoliko dana ranije na istom prelazu, otkriven je pokušaj krijumčarenja hašiša u unutrašnjosti baterijske lampe koju putnik nije ispuštao iz ruku. Nakon sumnje carinika, baterijska lampa je pregledana, otkrivajući grumen droge umotan u foliju umesto baterije.

U sredu na ulazu prelaza Kelebija, grupa mladih koja je krenula iz Švedske ka Crnoj Gori, pokušala je da sakrije različite vrste droge među stvarima, dok su tablete ekstazija bile skrivene u puderu za stopala.

Termos pun dukata umesto prijave dragocenosti

Juče u večernjim časovima na ulazu prelaza Horgoš, carinski službenici su kod putnika koji se iz Beča uputio ka Bugarskoj, pronašli termos ispunjen dukatima umesto prijave dragocenosti. Umesto prijave, putnik je u termos sakrio 69 zlatnika Franc Jozef, 11 dukata platine i 5 srebrnjaka.

U poslu carinskih službenika, nije retkost pronalaziti krijumčarenu robu čak i na neobičnim mestima poput veša koji putnici nose na sebi, obuće, čarapa, specijalnih pojaseva oko struka, jastuka, originalnih pakovanja deterdženta, keksa, čaja i sokova. Početkom godine čak je zabeležen slučaj skrivanja droge u bočicama od sapunice za pravljenje balončića.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading