Miloš Đukić
Foto: Alo/Društvene mreže

Miloš Đukić (69), kaskader i učitelj jahanja, koji je bio optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje škole, među kojima je pet devojaka bilo maloletno, umro je u Centralnom zatvoru u Beogradu posle nepune dve godine provedene u pritvoru.

Kako Alo! saznaje, on je umro u noći između 16. i 17. jula, a vest o njegovoj smrti saopštena je prvo njegovoj supruzi. 

- Ona je jutros otišla u Centralni zatvor u posetu koja je unapred bila zakazana. Međutim, kada je došla na prijavnicu, predala ličnu kartu i najavila se rekli su joj da sačeka. Posle kraćeg vremena su je prozvali i kratko joj saopštili da neće moći da vidi supruga, govoreći: "Žao nam je, vaša poseta nažalost ne može da se realizuje jer je vaš suprug preminuo"  - navodi naš dobro obavešteni izvor. 

Pozvali smo advokata Vilijama Paspalovskog, koji je branio Đukića da proverimo da li je obavešten o iznenadnoj smrti svog klijenta.

UMRO UČITELJ JAHANJA OPTUŽEN ZA SILOVANJE UČENICA Na suđenja dolazio u invalidskim kolicima, a ovo je prethodilo smrti...

Foto: Enis Sadiku

 

- Tačno je da je Đukić preminuo. Ne znam još detalje, da li se to desilo u toku noći ili jutros. Za sada nije poznat tačan uzrok smrti. Moj branjenik je bio teško bolestan, pio je terapiju i nosio je kateter, dok je na suđenja išao u invalidskim kolicima. Na suđenju održanom pre 10 dana tražio sam ukidanje pritvora, ali je sud to odbio navodeći da postoji opasnost da može da ponovi krivično delo. Evo, koliko je bio zdrav da ponovi delo, kada je posle 10 dana umro - kaže Paspalovski za Alo! 


Telo Đukića će biti preneto na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.
Podsetimo, u septembru bi bile pune dve godine od njegovog hapšenja. On je na početku suđenja 11. septembra 2022  rekao "da učenice nisu u pravu", dok je kratko negirao krivicu. 

- Koristim svoje pravo da ne iznesem odbranu. Te devojke koje su navedene nisu u pravu. Nije tačno ovo za šta sam optužen - kratko je rekao Đukić kada je počelo suđenje.

Učitelj jahanja je bio optužen da je više od 10 godina, od 2010. do 2021. godine u prostorijama konjičkog kluba silovao i polno uznemiravao polaznice kluba, ali suđenje ni posle nepune dve godine nije okončano tako da nije utvrđena njegova krivica.

Podsetimo, svedočenju njegovih žrtava na sudu irečeno je kakve je prostote učenicama izgovarao učitelj jahanja.

- Nemoj da se plašiš da svršiš dok si na konju. Ti se tako namesti, prilepi se uz sedlo, trljaj se. Hoću da te vidim kako se opuštaš - govorio je instruktor jahanja.

Imala sam 13 godina i nisam imala ideju o čemu priča. Rekla sam u redu, mislila sam da treba samo da se opustim… Govorio je to više puta. Sestra i ja smo to posle guglale, ali nam ni tada nije bilo do kraja jasno - pričala je Una Ilić.

S.Dž.S.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading