jahač
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Miloš Đukić (69), kaskader i učitelj jahanja, koji je bio optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje škole, među kojima je pet devojaka bilo maloletno, umro je u Centralnom zatvoru u Beogradu posle nepune dve godine provedene u pritvoru.
Kako Alo! saznaje, on je umro u noći između 16. i 17. jula, a vest o njegovoj smrti saopštena je prvo njegovoj supruzi. 
- Ona je jutros otišla u Centralni zatvor u posetu koja je unapred bila zakazana. Međutim, kada je došla na prijavnicu, predala ličnu kartu i najavila se, rekli su joj da sačeka. Posle kraćeg vremena su je prozvali i kratko joj saopštili da neće moći da vidi supruga, govoreći: „Žao nam je, vaša poseta nažalost ne može da se realizuje, jer je vaš suprug preminuo“ - navodi naš dobro obavešteni izvor. 
Pozvali smo advokata Vilijama Paspalovskog, koji je branio Đukića, da proverimo da li je obavešten o iznenadnoj smrti svog klijenta.

ŽENA DOŠLA DA GA POSETI, PA SAZNALA DA JE UMRO Detalji smrti učitelja jahanja optuženog za silovanje svojih učenica

Foto: Enis Sadiku

 

- Tačno je da je Đukić preminuo. Ne znam još detalje, da li se to desilo u toku noći ili jutros. Za sada nije poznat tačan uzrok smrti. Moj branjenik je bio teško bolestan, pio je terapiju i nosio je kateter, dok je na suđenja išao u invalidskim kolicima. Na suđenju održanom pre 10 dana tražio sam ukidanje pritvora, ali je sud to odbio navodeći da postoji opasnost da može da ponovi krivično delo. Evo, a posle 10 dana je umro - kaže Paspalovski za Alo!. 

Telo Đukića će biti preneto na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.
Podsetimo, u septembru bi bile pune dve godine od njegovog hapšenja. On je na početku suđenja 11. septembra 2022. rekao „da učenice nisu u pravu“, dok je kratko negirao krivicu. 

Miloš Đukić

Društvene mreže

 

- Koristim svoje pravo da ne iznesem odbranu. Te devojke koje su navedene nisu u pravu. Nije tačno ovo za šta sam optužen - kratko je rekao Đukić kada je počelo suđenje.
Učitelj jahanja je bio optužen da je više od 10 godina, od 2010. do 2021. godine, u prostorijama konjičkog kluba silovao i polno uznemiravao polaznice kluba, ali suđenje ni posle nepune dve godine nije okončano tako da nije utvrđena njegova krivica.

Podsetimo, u svedočenju njegovih žrtava na sudu izrečeno je kakve je prostote učenicama izgovarao učitelj jahanja.

- Nemoj da se plašiš da sv*šiš dok si na konju. Ti se tako namesti, prilepi se uz sedlo, trljaj se. Hoću da te vidim kako se opuštaš - govorio je instruktor jahanja.

- Imala sam 13 godina i nisam imala ideju o čemu priča. Rekla sam u redu, mislila sam da treba samo da se opustim… Govorio je to više puta. Sestra i ja smo to posle guglale, ali nam ni tada nije bilo do kraja jasno - pričala je U. I.

 (S. Dž.Stojanović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading