Loznica
Foto: Alo/Foto: Alo/Nikola Todorović

Piše: Slađana Stepanović

U selu Draginac, ekipa Alo! posetila je kuću Krsmanovića. U dvorištu su postavljeni stolovi i klupe, a rođaci i prijatelji su okupljeni, obučeni u crno, sa pogledom uprtim u zemlju, ispunjeni tugom zbog prerane smrti mladog Nikole.

 Među njima su i njegove kolege, i niko od prisutnih muškaraca ne uspeva da suzdrži suze za stradalim herojem policije.

Loznica

Foto: Alo/Nikola Todorović

 

 

 - Nikada niko neće imati ružnu reč da kaže za našeg Nikolu. Naše muške suze govore vam koliko je naš bol težak i koliko ne možemo da podnesemo da smo ostali bez toliko dobrog čoveka i junaka naše policije - govore za Alo u glas okupljeni u porodičnom dvorištu Krsmanovića, rođaci i prijatelji.

- Kada se ovo desi ovakvoj profesionalnoj veličini policije, čemu mi kao društvo da se nadamo.

- Umesto da mu idem na svadbu, ja sam sad morao da kupujem crninu da mu idem na sahranu - govori uplakani najbolji drug i dodaje:

- Napustio nas je policajac i dobri čovek bez mrlje u karijeri. Trebalo je da bude sa mnom juče raftingu i da noćimo, ali je on ostao da radi. Zezali smo ga malo da će sad da provlači lične karte karte na granici, ali on nije hteo to već da bude u patroli.Imam mnogo muških prijatelja, ali samo sam njemu morao da kažem da ga volim, i to više puta. Toliko smo bili nerazdvojni. Ostali smo bez najboljeg čoveka. Zauvek će biti naš junak - zaključuje najbolji drug.

Popričali smo sa još jednim prijateljem ubijenog Nikole kjoji nam je ispričao da je Nikola uvek bio pravi profesionalac:

- Trenirao je karate, i obožavao brojne sportske aktivnosti, kao i prirodu i životinje. Zaposlio se u Graničnoj policiji kako bi što više bio uz svoje roditelje. Sve ovo u domaćinstvu je on njima obezbedio. Dok je bio u Žandarmeriji, kao pravi profesionalac,  nikada nam se žalio da je imao neke teške zadatke. Sve je obavljao s ljubavlju i marljivošću. Nikada mu ništa nije bilo teško.Zato je i sada stradao usred noći tokom rutinske kontrole. Zato što nije zaspao na dužnosti. Na drilu za Žandarmeriju bio je jedan od najboljih. Pokazao je vrhunske sposobnosti.

Ubijeni policajac Nikola Krsmanović (34), pripadnik Granične policije, biće sahranjen u subotu na seoskom groblju u Jarebicama, njegovom rodnom selu kod Loznice.

U Loznici će u subotu biti dan žalosti zbog smrti policajca, a u nedelju je komemoracija u Vukovom domu kulture.

Miloš Jevremović

Printscreen/Instagram/miloshhh90

 

 

Nikola Krsmanović bio je policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u radi od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. bio je pripadnik beogradskog Odreda Žandarmerije. Stradali policajac je inače iz sela Jarebice u koje je odlučio da se vrati, a doskora je bio pripadnik Žandarmerije. Neoženjen je, ima majku, oca i sestru. 

Njegov teško povređeni kolega V. I. (54) nalazi se u bolnici, ali je van životne opasnosti.

Policija i dalje traga za ubicom, kao i saučesnicima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading