Miloš Jevremović
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/miloshhh90

Kako saznajemo, stravičan napad se dogodio u noći između srede i četvrtka na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice. Do napada je došlo kada je na red za kontrolu stiglo vozilo tutinskih registracija u kojem se nalazila muška osoba, navodno Albanac sa Kosova i Metohije. 

- Prilikom rutinske kontrole pogranične policije došlo je do stravičnog napada. Zaustavljeno je vozilo u kojem su se nalazile dve osobe. Pripadnici MUP-a su zamolili putnika da im pokaže torbicu, a on je prilikom izlaska iz automobila otvorio vatru na pripadnike naše pogranične policije - navodi izvor.

Napadač je hicima iz pištolja Nikolu Krsmanovića pogodio u grudi, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je napadač pobegao ka šumi. Na mestu krvoprolića pored automobila pronađena su dokumenta i pasoš koja glase na Artana Hajrizija sa Kosova i Metohije.

ubistvo

Ranji Vjekoslav I. Foto: Alo

 

Najbolji drug: Umesto da mu idem na svadbu, spremam crninu!

U selu Draginac ekipa Alo! posetila je kuću porodice Krsmanović. U dvorištu su postavljeni stolovi i klupe, a rođaci i prijatelji su okupljeni, obučeni u crno, a pogledom uprtim u zemlju, ispunjeni tugom zbog prerane smrti mladog Nikole.

 Među njima su i njegove kolege, i niko od prisutnih muškaraca ne uspeva da suzdrži suze za stradalim herojem policije.

- Nikada niko neće imati ružnu reč da kaže za našeg Nikolu. Naše muške suze govore vam koliko je naš bol težak i koliko ne možemo da podnesemo da smo ostali bez toliko dobrog čoveka i junaka naše policije - govore za Alo! uglas okupljeni u porodičnom dvorištu Krsmanovića, rođaci i prijatelji.

- Kada se ovo desi ovakvoj profesionalnoj veličini policije, čemu mi kao društvo da se nadamo.

- Umesto da mu idem na svadbu, ja sam sad morao da kupujem crninu da mu idem na sahranu - govori uplakani najbolji drug, i dodaje:

- Napustio nas je policajac i dobri čovek bez mrlje u karijeri. Trebalo je da bude sa mnom juče raftingu i da noćimo, ali je on ostao da radi. Zezali smo ga malo da će sad da provlači lične karte na granici, ali on nije hteo to, već da bude u patroli. Imam mnogo muških prijatelja, ali samo sam njemu morao da kažem da ga volim, i to više puta. Toliko smo bili nerazdvojni. Ostali smo bez najboljeg čoveka. Zauvek će biti naš junak - zaključuje najbolji drug.

Ostavio iza sebe majku, oca i sestru

Nastradali Nikola Krsmanović je iz sela Draginac u okolini Loznice i pripadnik je Granične policije. Kako saznajemo, doskoro je bio pripadnik Žandarmerije.

- Bio je vredan i dobar mladić, za primer! Predan svom poslu koji je voleo. Iza sebe je ostavio majku, oca i sestru. Sestra mu živi u Švajcarskoj, kada joj je javljeno da joj je stradao brat, devojka je to jedva preživela. Cela porodica je uništena nakon saznanja da je Nikola poginuo - navodi jedan od poznanika porodice Krsmanović.

Upucani policajci su hitno prebačeni u bolnicu, ali je ,nažalost, Nikola Krsmanović podlegao povredama, dok je Vjekoslav zbrinut i van životne opasnosti.

- Noćas, oko 00.55 sati u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici stanice granične policije Trbušnica, zaustavili su „mercedes“ tutinskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazile dve osobe. Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je pobegao. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama. Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Artan Hajziri i nemačku ličnu kartu - naveo je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

ubistvo

Nikola Krsmanović Foto: Alo

 

 

Sveće i cveće na mestu ubistva

Na mestu ubistva policajca Nikole Krsmanovića, pripadnika MUP-a koji je ubijen u Loznici, opraštaju se od njega brojni sugrađani. Na mestu tragedije ostavljaju cveće i sveće za pokoj duše nesrećnog Krsmanovića.

- Mlad čovek ovako da strada! Svi smo potreseni i nadamo se da će zločinca uhapsiti što pre - rekao je jedan od meštana za Alo! dok je palio sveću. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su za Alo! da oni nemaju informacije da li je osoba koja je usmrtila policajca muškarac čiji je pasoš pronađen. 

Inače, Artan Hajrizi, osoba čija su dokumenta pronađena, brat je poznatog kriminalca i begunca Fatona Hajrizija sa Kosova i Metohije.

Utvrđuje se da li je neko od braće iz južne srpske pokrajine umešan u stravičan zločin u Loznici.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport od Preševa ka Loznici osobe koja se sumnjiči da je usmrtila jednog i ranila drugog policajca kod Loznice.

- U Bijeljini je po podne, u saradnji s Policijom Republike Srpske, uhapšen je Z. R. (39), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici - rekao je Dačić. Takođe, uhapšena je kao pomagač i njegova supruga I. R. u Mladenovcu.

Na teritoriji cele opštine Loznica juče je bilo opsadno stanje. U Loznici je podignut najviši stepen bezbednosti i sve raspoložive policijske snage nalazile su se na terenu.

U gradu i okolnim selima su bile raspoređene jake policijske snage.  Ekipe Žandarmerije i policije patroliraju ovim mestima i pretražuju svaki pedalj, kako bi ubicu policajca lišili slobode.

Oglasio se Artan: Brat mi je ukrao dokumenta, ja sam u Nemačkoj!

Za nemačku policiju i medije oglasio se i sam Artan Hajrizi, čija su dokumenta pronađena na mestu ubistva u Srbiji, tvrdeći da se on nalazi u inostranstvu i da su njegova dokumenta ukradena.

- Nisam ubio srpskog policajca, ja sam u Nemačkoj. Faton je ukrao moja dokumenta koja su pronađena u tom automobilu - kazao je Artan Hajrizi.

On je navodno bio saslušan u nemačkoj policiji.

- Došli su po mene na radnom mestu. Sada sam u radnom odelu - rekao je on.

Artan kaže da mu je brat Faton ukrao novčanik s novcem i pasoš.

- Bio je kod mene do pre dva dana. Zato su moja dokumenta pronađena u tom vozilu. Ne zanima me to što je on uradio. On se živ neće predati, ali mene to ne zanima. Ovde sam 15 godina i neću da dozvolim da mi Faton uništi život - rekao je on, i dodao da s Fatonom očigledno nešto nije u redu jer je pokazao šta sve može da uradi - kazao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading