policajac
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Dobrivoje Živković (69) je u policajca ispalio više hitaca iz automatske puške. Petrović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici. Zet Dobrivoja Živkovića je posle međusobne svađe prijavio policiji da njegov tast ima automatsku pušku u nelegalnom posedu. 

Na mesto događaja upućena je patrola policije. Petrović je pokušao da uđe u dvorište kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, ali ga je Živković izrešetao sa više hitaca iz automatske puške „kalašnjikov“.

Nakon ubistva intervenisali su pripadnici SAJ, koji su usmrtili Živkovića nakon što je i na njih zapucao iz automatske puške.

Ubistvu policajca i njegovog napadača prethodila je porodična tragedija. Moler Dobrivoje Živković je iz čista mira izvadio svoju pušku, uperio je u članove svoje porodice i pretio da će ih pobiti. U kući su bili njegov zet Dragan Milosavljević i unuka (11).

policajac

Mesto ubistva Foto: Alo

 

- Počeo je da viče i da preti da će ih ubiti. Imao je probleme sa psihom. Dešavalo mu se i pre da misli da ga neko proganja. Nikada nije lečen. Znajući na šta je spreman, njegov zet je uzeo ćerkicu u ruke i s njom pobegao kod komšije koji je policajac - ispričale su tada komšije za medije.

Prestravljeni zet požalio se da mu tast preti puškom, a komšija ga je posavetovao da prijavi nasilje policiji. Dva policajca su došla po prijavi, oko jedan sat posle ponoći, na mesto porodične drame. Tada se pomhnitali Živković zabarikadirao u kući. Čim je video policajce ispred kuće, Živković je zapucao iz automatske puške i izrešetao Srđana Petrovića, dok je drugi policajac prošao nepovređen. Petrović je od povreda preminuo na putu do bolnice.

Porodica je vest o pogibiji policajca primila dok je spremala slavu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading