policija
Foto: Alo/Nenad Vujanović

Zečević je 3. marta 2010. upravljao službenim vozilom prilikom privođenja Fahrudina Mavrića (23), koji je u kafani pravio nered. U mestu Batrage, Mavrić je oteo Zečeviću  službeni pištolj iz futrole i ranio ga u leđa, posle čega je iskočio iz vozila i pobegao u nepoznatom pravcu. Na putu do Doma zdravlja ranjeni policajac Zečević je podlegao povredama.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić tada je najoštrije osudio ubistvo policijskog službenika Policijske uprave u Novom Pazaru Željka Zečevića.

policajci

Hrnjeza sa porodicom, Foto: Alo!

Nepune dve godine kasnije, 30. oktobar 2011. policajac Siniša Hrnjez (39), otac troje dece poginuo je na dužnosti u Ledincima kod Novog Sada, dok je njegov kolega Saša Marinković (40) teško povređen kada je Srećko Martić (36) na njih bombu bacio. U ovoj eksploziji poginuo je i otac napadača Jovo Martić (62).

Poslednju počast Siniši Hrnjezu odale su kolege iz Policijske stanice Petrovaradin, ukazjući u oproštajnom govoru da je tokom dvadesetogodišnje službe iskazivao hrabrost, kao i da je 1999. godine primio odlikovanje za herojstvo.

Od Hrnjeza se u ime porodice oprostio njegov brat od ujaka, ističući da Siniša nije pripadao samo svojoj porodici, već celoj Srbiji za koju je, na kraju, kao službenik policije, dao život.

Srećko Martić je rekao da kobnog dana nije pio, međutim alko-testom je utvrđeno da je imao 3,43 promila alkohola u krvi! On je priznao da se uoči zločina mnogo svađao s ocem, majkom i sestrom, jer je jedino on radio i donosio pare u kuću, dok su oni uvek tražili još.

On je naveo da je po dolasku sa ratišta doneo bombe, kao i da se odao alkoholu jer je imao košmare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading