umrlica
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

U Loznici je danas Dan žalosti zbog smrti policajca, a u nedelju je komemoracija u Vukovom domu kulture.

Nikola Krsmanović bio je policijski službenik Stanice granične policije Trbušnica. U MUP-u radi od 2009. godine, završio je SŠUP u Sremskoj Kamenici, a od 2012. bio je pripadnik beogradskog Odreda Žandarmerije.

Njegov teško povređeni kolega V. I. (54) nalazi se u bolnici, ali je van životne opasnosti.

- Obaveštavamo rodibinu i prijatelje da je naš dragi Nikola Krsmanović tragičnom smrću ispustio plemenitu dušu dana 18. jula 2024. godine u 34-oj godini života. Opelo dragog nam pokojnika obaviće se 20. jula 2024. u 13 časova ispred porodične kuće, a sahrana na groblju u Dragincu - piše na čitulji koju potpisuju njegovi najmiliji.

Ubistvo policajca

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Podsetimo, ubistvo se dogodilo u sredu sat vremena iza ponoći kada je albanski državljanin Faton Hajrizi, inače odbegli robijaš ispalio rafalnu paljbu na policajce koji su njemu i Mithatu Hadžiću, vozaču taksija iz Tutina zatražili dokumentaciju. Krsmanović je od zadobijenih povreda preminuo, dok je V. I. teško povređen ali se nalazi van životne opasnosti.

Faton Hajrizi likvidiran

Faton Hajrizi je posle ubistva policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanja njegovog kolege V. I. (50) pobegao je i krio se u napuštenoj fabrici koja je udaljena 11,4 kilometra od mesta zločina.

On se skrivao kod crpne stanice nekadašnje fabrike "Viskoza", koju uglavnom koriste migranti, gde su ga primetili građani nakon što je MUP Srbije objavio njegovu fotografiju i apel da se jave svi koji imaju neku informaciju o njegovom kretanju.

Dodatni podaci dobijeni su od Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Iako opkoljen, zapucao je na "sajovce", kojima su glave sačuvali panciri i štitovi. Niko od njih u ovoj akciji nije povređen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading