Zgrada u kojoj živi porodica Hajrizi
Foto: Printscreen/Alo

Faton Hajrizi je prema sopstvenim rečima nekadašnji pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova i tvrdi da se toj organizaciji, koja se u Srbiji smatra terorističkom, pridružio kada mu je bilo 14 godina.

Prema kosovskim medijima, on je više puta bežao iz zatvora.

Dačić je rekao da nema podataka da je registrovan prelazak granice nekog sa dokumentima na ime Artan Hajrizi niti ulazak u Srbiju preko administrativnog prelaza sa Kosovom.

Vozač automobila M. H. iz Tutina (Dačić je otkrio njegovo puno ime i prezime) se bavi prevozom ljudi i postoje indicije da je putnika preuzeo u Preševu pre nekoliko dana.

„Ovo je očigledan teroristički napad i ovo nije slučajno, već je reč organizovanom pokušaju koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura", rekao je Dačić.

Šta se desilo u noći 18. jula?

Granični policajci su zaustavili automobil na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, mestu na reci Drini, granici između Srbije i Republike Srpske, jednog od dva entiteta Bosne i Hercegovine.

Prilikom izlaska iz vozila jedan muškarac je pucao iz pištolja, pogodivši 34-godišnjeg graničnog policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a drugog, 50-godišnjeg Vjekoslava Ilića, u rame.

Policajci su prevezeni u bolnicu u Loznici, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Ilić je primljen sa prostrelnim ranama na leđima i ramenu i u stabilnom je stanju, prenosi RTS.

Šta je rekao Arton Hajrizi čija su dokumenta pronađena na mestu zločina?

Kosovski sajt Dukađini objavio je u četvrtak, 18. jula snimak razgovora za muškarcem za koga navodi da je Arton Hajrizi, čija su dokumenta pronađena na mestu zločina u Loznici.

On tvrdi da mu je njegov brat Faton „ukrao dokumenta", a za taj sajt se navodno javio iz policijske stanice.

„Ja sam u policiji u Nemačkoj u Hanoveru, došao sam dobrovoljno da ih obavestim da su mi ukradena dokumenta", rekao je Arton Hajrizi.

Porekao je da je bio u Srbiji 18. jula i tvrdi da nema nikakve veze sa ubistvom policajca.

Brat mu je, posle dva sata provedenih kod njega sa prijateljima, ukrao dokumenta i „otišao je pre dva dana".

„Nisam znao da mi je uzeo dokumente. Ja moje nemačke dokumente ne dajem nikome. Namučio sam se 15 godina dok sam ih dobio i sada da dam nekome da mi to sve pokvari za jedan dan.

„To što je moj brat uradio nije dobro. Ne treba raditi te stvari. Mi kao porodica smo mu poručili da se preda", rekao je Arton Hajrizi.

Reagujući na ovu izjavu, Dačić je rekao da je to „klasična laž".

„Ako mu je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo? Po kojoj logici se lice vraća iz Henovera u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku?!", upitao je Dačić, preneo je MUP.

Dačić: Nemci nam ne odgovaraju na pitanja

Dan posle likvidacije Fatona Hajrizija, Dačić je za TV Pink rekao da nemačke vlasti još ne odgovaraju na upite da li je on zaista bio u Nemačkoj.

„Odgovorite na prosta pitanja - da li je bio u Nemačkoj 16. jula i ako je bio kako je moguće da je tamo došao i kako je moguće da je 17. jula bio u Preševu.

„Pitanje je i za Euleks što nisu raspisali međunarodnu, Interpolovu poternicu za njim ako je pobegao iz zatvora", rekao je Dačić.

Dodao je i da ako je njegov brat Arton lagao, onda treba da bude uhapšen kao saučesnik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading