faton hajrizi supruga
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Euronews Albania

Nikola je bio granični policajac koji je kobne večeri oko 1 sat sa kolegom Vjekoslavom Ilićem (50) zaustavio taksi u kojem je bio Faton Hajrizi, odbegli robijaš i ubica, a onda je Albanac osuo paljbu po našim policajcima i ubio Nikolu, a njegovog kolegu teško ranio i peške pobegao.

faton hajrizi supruga

Foto: Youtube/Euronews Albania

 

Srpski specijalci neutralisali su Fatona u petak kada su ga zatekli na jednoj poljani kod Banje Koviljače, u selu Trbušnica, a on je prethodno ispalio devet metaka ka njima.

Liridona Šalja, supruga Fatona Hajrizija, oglasila se sinoć na televziji Euronews Albanija i odgovarajući na pitanja voditelja plakala za višestrukim ubicom, za kog je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je počinio oko šest ubistava.

faton hajrizi supruga

Foto: Youtube/Euronews Albania

 

- Želim da vidim njegovo telo. Imali smo planove za budućnost. Fatoni je bio sa mnom na moj poslednji rođendan, a onda se predao. Razgovarali smo čak i kada je bio u bekstvu. Naš plan je bio da zatrudnim i da se vratimo u normalan život. Ne mogu da poverujem da ga danas nema. Ne znam ko mu je punio glavu - pričala je ona i brisala suze, žaleći za teroristom, a bila je odevena u crno.

faton hajrizi supruga

Foto: Youtube/Euronews Albania

 

Ona je rekla i da njegovi roditelji žele da vide Fatonijevo telo i da je čula da treba da prođe dve nedelje da bi im telo bilo transportovano u Prištinu.

- I njegovi roditelj i ja smo u neverici još uvek - rekla je albanska pevačica.

faton hajrizi supruga

Foto: Youtube/Euronews Albania

 

Dačić je nakon likvidacije teroriste dao izjavu sa lica mesta.

- Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Time smo se rešili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva. Nećemo imati ni prema kome milost. Policajac je izgubio život na dužnosti, svi su bili u strahu, ubio bi još nekoga - rekao je ministar u petak.

Ivica Dačić

RTS1

 

Monstrum od malih nogu

Faton Hajrizi je bio okoreli kriminalac, koji je prvi put osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice.

Tada je imao 15 godina, i dok je išao u školu, razgovarao je sa ruskim vojnikom, uzeo mu pištolj i ubio ga. On je rekao da je ubistvo počinio nakon što je vidio da je ruski vojnik vrijeđao neke Albance. Za ovo ubistvo osuđen je na 27 godina zatvora. Ali, kako je sam Hajrizi priznao, tri dana nakon što je poslat u zatvor u Mitrovici, uspeo je da pobegne odatle. To se desilo 2000. godine.

Rus koga je ubio Faton

Twitter, društvene mreže

 

Čak devet puta je bežao iz zatvora. Na društvenim mrežama se hvalio da je u redove terorističke OVK stupio sa četrnaest godina. Za svoje prvo bekstvo iz zatvora rekao je da je koristio prozor kupatila u zatvoru u Mitrovici.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading