Žena Fatona Hajrizija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Društvene mreže

Njegova supruga, inače albanska pevačica, Liridona Šalja, oglasila se za albanske medije kada je istakla da ne veruje u smrt svog supruga sve dok ne vidi njegovo telo.

Liridona se u televizijskoj emisiji predstavila kao supruga višestrukog ubice, Hajrizija, međutim, ono što je manje poznato javnosti, jeste da je ona ćerka Remzija Šalje, bivšeg pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) optuženog za otmicu civila albanske nacionalnosti za koga se sumnjalo da sarađuje sa Srbijom.

faton hajrizi supruga

Foto: Youtube/Euronews Albania

 

 

Ovim povodom ona je putem društvenih medija uputila poruku svom ocu, obraćajući mu se povodom smrti njenog supruga, višestrukog ubice, kao da se nedavna tragedija nije ni dogodila kada je upravo Hajrizi ubio policajca u Loznici.

- Tata, nedostaješ mi da budeš ovde, tvog zeta su ubili Srbi, ali priča će se nastaviti - napisala je prvo albanska pevačica dok danima veliča svoju tugu za teroristom koji je proveo decenije u zatvoru zbog višestrukih ubistava.

Ko je bio otac Liridone Šalja?

Ramzi Šalja, poznatiji pod nadimkom Crvena Jabuka, optužen je za ratne zločine, a prema optužnici se navodi da je 1998. godine zajedno sa drugim pripadnicima tzv. OVK, uhvatio Hadžija Pertešija u njegovoj kući, jer su sumnjali da sarađuje sa srpskim snagama.

Za CRVENOM JABUKOM, bivšim pripadnikom OVK,  raspisana i međunarodna poternica

Osnovni sud u Prizrenu je izdao je 2019. godinenalog za raspisivanje međunarodne poternice za hapšenje bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Remzija Šalje, poznatog pod nadimkom "Crvena jabuka".

crvena jabuka

društvene mreže

 

 

Reč je o bivšem pripadniku tzv. OVK koji je dobio poziv za saslušanje u Hagu o okolnostima pod kojima je ta paravojna formacija vršila zločine nad srpskim civilima, lojalnim Albancima i pripadnicima drugih manjinskih zajednica tokom i nakom poslednjih sukoba na KiM.

Šalja je u Hagu trebalo da se pojavi na sud, ali on je po prijemu poziva za saslušanje u Hagu izjavio da se neće odazvati, a potom je nestao.

Alo.rs

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading