Dalibor Filić
Foto: Alo/Masanori Jošida

Poznati bokserski trener Dalibor Filić (40) iz Beograda za nešto više od mesec dana bio je dva puta meta stravičnog napada. Sumnja se da je naručilac oba pokušaja atentata na Filića ista osoba, lokalni narko-diler (ime poznato redakciji), koji je posle drugog napada, kada je bačena bomba na žrtvinu kuću, otišao na more da bi imao alibi!

Poznati bokser je ranjen u ruku 12 . juna oko 21 sat, kada je na njega pucala nepoznata osoba na motoru, i to naočigled njegove dece ispred prodavnice na Zvezdari. Pre nekoliko dana nepoznata osoba je bacila bombu na njegovu porodičnu kuću u kojoj su se nalazili njegova supruga, deca, ali ne i on jer je bio na Zlatiboru. Srećom, niko nije povređen u ovom napadu.

Dalibor Filić

Masanori Jošida

 

Posle prvog napada, Filić je ispričao za Alo! da je osetio bol u ruci i začuo tri pucnja. Tada je, kako je ispričao, podigao pogled i video uplašene izraze lica njegovih sinova. Stariji je prema njegovoj priči, zgrabio mobilni telefon i rekao: „Mama, neko je upravo upucao tatu u glavu”.

U vreme drugog napada, pre četiri dana, Filić je bio na odmoru na Zlatiboru, kako bi se oporavio od prvog napada.

Filić: Plašim se za svoju decu

Filić je u intervjuu koji je dao nakon ranjavanja, za Alo! ispričao da ne zna ko se nameračio na njega ni zbog čega.

- Pitate me da li sam uplašen - jesam, ali za decu. Kasnije sam otkrio da se ta osoba pre pucnjave motala oko kluba. Postoji i snimak na kome se vidi da je hteo da puca na mene dok su deca bila u sali. Imam ovde pored prozora stolicu gde se odmaram i tada sam tu seo, a on je stajao na svega desetak metara od mene. Ne mogu da zamislim šta bi bilo da je pucao i pogodio neko dete - kroz uzdah je rekao Filić.

Kako Alo! saznaje, za bombaški napad osumnjičen je višestruko osuđivani lokalni diler (ime je poznato redakciji). Sumnja se da upravo  ta ista osoba organizator i prvog napada na nesrećnog Filića.  

- Motiv bombaškog napada na porodičnu kuću je taj da Dalibora primoraju da se vrati kući kod svojih. Napadač je bio svestan da Dalibor nije bio kod kuće, te je bombu bacio kako bi privukao pažnju - navodi izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim informacijama, naručilac napada sklopio je dogovor sa lokalnim zavisnicima, svojim redovnim mušterijama, da izvrše bombaški napad.

 - Nakon što im je dao instrukcije, organizator je navodno otputovao na more kako bi stvorio alibi i distancirao se od napada. Trenutno nije u Beogradu - tvrdi naš sagovornik.

Osumnjičeni naručilac je odranije poznat po problematičnom ponašanju, a sve je i šokirao jednim svojim postupkom.

- Naručilac koji ima bogat kriminalni dosije umešan je u prodaju narkotika mladiću koji je preminuo od predoziranja. Nakon tragedije, on je posetio dom pokojnika, gde je izrazio saučešće, dodatno šokirajući sve svojim licemerjem - ističe naš sagovornik.

Inače, poslednji napad na kuću mogao je imati tragične posledice po njegovu decu koja su se u tom trenutku nalazila unutra. Deca su, kako saznajemo, u teškom psihičkom stanju, sa vidljivim traumama, i pod stalnim su nadzorom psihologa zbog konstantne ugroženosti svog oca.

 (Nebojša Popović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vojkan

25.07.2024 12:54

Eee mucenice sta sada cvilis po novinama. Oni su jos gori sto pisu ovakve stvari a ne znaju sta ti radis.