POLICIJA SPREČILA ZVICERA DA ZARADI 221 MILION EVRA Pronašli im 2,5 tona kokaina
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

To proizlazi iz tužilačkih spisa i rešenja sudija za istragu Višeg suda, nakon što su saslušani svi osumnjičeni.

Kao vođe ove kriminalne grupe označeni su Radoje Zvicer i Vaso Ulić.

Prema dokumentima koje je objavio portal Libertass, u pitanju je dobro organizovana transnacionalna kriminalna organizacija.

Organizacija je, navodi se, formirana radi prenošenja ogromne količine opojne droge kokain u međunarodnim razmerama, pomorskim putem.

Da je taj kokain dospeo na evropsko tržište, kako se navodi, ta kriminalna grupa bi zaradila više od 221 milion evra.

Zbog šverca čak 2,5 tona kokaina crnogorska policija uhapsila je devet osoba među kojima su i poznati osumnjičeni crnogorski narko-bos Vaso Ulić, kao i Viktor Drešaj – jedan od osumnjičenih vođa kriminalne grupe Drešaj iz Tuzi.

droga kokain

South African Police Service

 

U Višem sudu u Podgorici završeno je saslušanje uhapšenih koji se, kako je saopštio tužilac Vukas Radonjić, terete da su brodovima švercovali velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju. Svima je određen pritvor.

Protiv Zvicera, vođe kavačkog klana koji se već godinama nalazi u bjekstvu, podignuto je nekoliko optužnica u Srbiji i Crnoj Gori zbog šverca droge, ali i teških ubistva.

Jedna od optužnica ga tereti da je zajedno sa Nikolom Vušovićem, vođom “vračaraca”, planirao da otruju cijanidom saradnika Strahinju Savića koji je u pritvoru i to iz straha da bi Savić mogao da postane saradnik tužilaštva.

Zvicer u Srbiji već ima jednu presudu. Osuđen je u odsustvu na dve i po godine zatvora zbog posedovanja lažnog pasoša.

U Crnoj Gori se protiv Zvicera vodi više postupaka, a zajedno sa Slobodanom Kašćelanom se nalazi na optužnici protiv grupe kojoj se sudi za ubistvo, šverc droge i pranje novca.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading