Slobodan Stojanović
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin Youtube

Pre 32 godine u zvorničkom naselju Kamenica, Slobodana je na zverski način ubila Elfeta Veseli, pripadnica tzv. Armije BiH.

Stomak mu je bio rasporen u obliku krsta, a metak ispaljen u slepoočnicu iz neposredne blizine.

Kako je njegova majka ispričala novinarima 1992. godine, dok je tragala potraga za dečakom, ona je i dalje čekala da ga pokrije i da bude tu kraj nje, i ako to na ćalost nije bilo moguće. 

- Ja devet meseci tragam da nađem svoje dete. Devet meseci kako ga moja ruka ne hrani, devet meseci kako ga moja ruka ne neguje. Zaklali su ga i mučili ga. Jedan džemper ostao mi je od njega, ništa više. Sa njim ću, nadam se i biti što pre sahranjena - plačući pričala je tada njegova majka. 

Njegov otac ilija prisetio se poslednjeg dana kada je video sina i ispričao šta je u trenutku nestanka dečak imapo na sebi od odeće. 

- Nosio je patike, šots, i treger majicu. Skinuli su ga golog, a onda mu sekli prst po prst. Naterali su ga tako mučenog da sebi iskopa grob. Ja ga mogu prepoznati po zubima, imao ke krupne zube - pričao je otac dečaka, Ilija. 

Svedoci ovog zločina naprasno nestaju ili zaboravljaju ključne detalje. Polovina od oko 30 najavljenih svedoka tužilaštva nestala je, neki su isključili telefone i promenili brojeve, dok su se oni koji su se pojavili na suđenju naprasno setili malo toga.

Porodica Stojanović bežala je kod kumova u ranu zoru 4. juna. Mali Slobodan se vratio po svog psa Lesija, ali ga je uhvatila Veseli. Zverski ga je ubila, a telo dečaka završilo je u jami sa još pet Srba.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading