Miloš Radonjić
Foto: Printscreen/Foto: Instagram/printscreen

Radonjić je u petak stigao u Bruklin iz Trsta, gde je od oktobra bio u ekstradicionom pritvoru, zbog optužbi za višetonski šverc kokaina.

Njega su američke vlasti nakon hapšenja označile kao jednog od šefova "kavačkog klana".

Prema sudskim podnescima, Radonjićeva kriminalna organizacija koristila je komercijalne teretne brodove, uključujući i neke registrovane za isporuku robe u SAD, za transport tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu za narko kartele na Balkanu.

Američke vlasti saopštile su da su Radonjić i drugi članovi njegovog klana  koristili glisere za noćnu dostavu droge do teretnih brodova na otvorenom moru u blizini Kolumbije i Ekvadora.

Miloš Radonjić

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Radonjić i drugi su takođe trgovali narkoticima koji su doprineli krizi predoziranja i zavisnosti od droga u Sjedinjenim Državama i širom sveta -napisali su američki tužioci u zahtevu saveznom sudiji da Radonjića pritvori do suđenja.

Jedan od predstavnika američkog tužilaštva izdao je i saopštenje za medije.

- Ovo hapšenje i uspešno izručenje je lekcija da otvoreno more nije ničija zemlja za vladavinu zakona i da smo posvećeni tome da one koji ga krše privedemo pravdi - izjavio je Breon Pis, američki tužilac za Istočni okrug Njujorka.

Ako bude proglašen krivim, optuženi se suočava sa obaveznim minimumom od 10 godina zatvora, a maksimalna kazna je doživotni zatvor, piše u saopštenju američkih vlasti.

Tužilaštvo je naglasilo i da Radonjić od subote nije dobio advokata.

Američke vlasti nisu objavile imena drugih ljudi, koji su optuženi, ali su navele da nisu u američkom pritvoru.

Kako je Alo! ranije pisao, Miloš Radonjić je dugi niz godina kao skiper i vlasnik jedrilice učestvovao u regatama i svoje aktivnosti predstavljao široj javnosti na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

Miloš Radonjić

Opština Kotor

 

On je 2019. godine u Kotoru proglašen za najboljeg sportistu godine, a priznanje mu je uručio tadašnji predsednik opštine Kotor Željko Aprcović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading