Filip Zeljković
Foto: Alo/Društvene mreže

Okrivljenima, Predragu M. (35) iz Subotice i Ivanu Č. (25) iz Subotice stavlja na teret da su izvršili krivično delo ubistvo, a okrivljenom Predragu M. i da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, oni su optuženi i da su imali lažna dokumenta.

Oba okrivljena se terete da su izvršila krivično delo falsifikovanje isprave, a okrivljeni Predrag M. i još jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pripremno ročište još nije zakazano, ali ono će najverovatnije biti održano u septembru.

Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković

MUP

 

Filip Zeljković je ubijen 15. oktobra prošle godine u blizini jedne benzinske pumpe u Subotici, a sada okrivljeni za njegovo ubistvo, mesec i po dana su bili u bekstvu kada su uhapšeni u iznajmljenom stanu u Somboru.

- Ubistvo se dogodilo nakon verbalne rasprave i tuče između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge, kada su oni zapucali i usmrtili mladog vaterpolistu. Pretpostavlja se i da su možda planirali beg u inostranstvo, s obzirom da su kod sebe imali falsifikovane isprave - kaže izvor.

Kako se saznaje, obojica uhapšenih mladića poznati su u svom gradu kao problematični, a jedan od njih je i proveo pet godina u maloletničkom zatvoru zbog ubistva. Ivan Č. je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

Ubice Filipa Zeljkovića Filip Zeljković

MUP

 

- Bukovac je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgentni prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - kaže sagovornik.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading