turska
Foto: Printscreen/Facebook

Pavlićevića su crnogorske vlasti označile kao jednog od organizatora "kavačkog klana", koji je radio za šefa te kriminalne grupe, Radoja Zvicera. On je igrao ključnu ulogu u dogovorima o preuzimanju novca. 

Za Crnogorcem je Interpolova poternica raspisana 23. jula.

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, uhapšene su tri osobe u Istanbulu i Bodrumu.

Jerlikaja je rekao da Pavlićević i Aleksander Gustafson, za kojima se tragalo zbog krivičnih dela prevara i trgovina drogom, uhvaćeni juče u Istanbulu, dok je u Bodrumu priveden Aleksandar Nedevski.

- Gustafsona traže zbog trgovine drogom, prevara, falsifikovanja dokumenata i pranja novca. Za njim je Švedska raspisala potragu, dok za Pavlićevićem tragaju zbog sumnje da je krijumčario narkotike i da je pripadnik kriminalnog klana. Za njim traga Crna Gora. Obojica su uhvaćena u Istanbulu - naveo je ministar Jerlikaja.

Kako je naveo, Nedevski je na poternici zbog trgovine narkoticima i pranja para, i za njima je takođe Švedska raspisala potragu.

Turski ministar je za Pavlićevića precizirao da je u Crnu Goru, Kolumbiju, Ekvador, Australiju i Holanadiju transportovao jednu tonu i 570 kg kokaina.

Kako je dodao, veruje se da je prokrijumčario i oko 900 kilograma kokaina iz Ekvadora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading