ubistvo voždovac
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Nalbatjan/Printskrin

Mijatović je brat potpredsednika Vlade BiH Vojina Mijatovića.

Takođe, prema jednom od dvojice maloletnika istim predlogom je predloženo izircanje krivične sankcije i zbog krivičnog dela Učestvovanje u tuči u saizvršilaštvu, izvršenog 25. decembra 2023. godine.

Tužilaštvo je predložilo sudu da obojici maloletnika produži pritvor.

Predlog za izricanje krivične sankcije podnet je u skladu sa Zakonom o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica, navodi se na kraju saopštenja.

Inače, grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade BiH Vojina Mijatovića, koji je neposredno posle tog incidenta preminuo u Urgentnom centru, mesecima je pravila probleme stanarima zgrada u naselju Medaković.

Samo dan pre incidenta (u subotu) je lomila klupe i pretila jednom građaninu koji ih je zamolio da to ne rade. Građanin je slučaj odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta, sa njima porazgovarala. Nije ih, kako kažu stanari, legitimisala jer su maloletni. Tog dana prvo su napali Mijatovićevog sina zbog lopte, a on je izašao da porazgovara sa huliganima koji su ga pretukli do smrti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading