VERA DVE GODNE SKRIVALA SMRT MAJKE Telo roditelja  je kćerka držala u kući kako bi dobijala penziju i dodatak za tuđu negu i pomoć
Foto: RINA

Upravo je to, prema saznanjima medija, učinila i Vera M. iz Pojata kod Ćićevca koja je dve godine prikrivala smrt svoje majke. 

- Policija je u Pojatama kod Ćićevca uhapsila Veru M. (66), jer je prikrivala smrt svoje majke V. M. (88) više od dve godine da bi mogla da nastavi da prima njenu penziju - rekao je sinoć potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Majka je umrla 28. juna 2022. godine i njeno telo je kćerka držala u kući, u krevetu, umotano u ćebe.

Kako su rekli meštani za Informer, još uvek su u šoku od saznanja da je ćerka dve godine prikrivala smrt majke.

- Mislili smo da je njena majka odavno umrla. Niko nešto nije ni obraćao pažnju jer je njihova kuća bas u sokaku na kraju sela. Tu nema dalje. U komšiluku ima jedna kuća, ali oni rade u inostranstvu. Niko tamo i ne zalazi - kaže jedan od meštana šokiran informacijom koju je jutros čuo.

Vera M. je, kako se pretpostavlja, radila u Staklari u Paraćinu i živela je sama s majkom koja je bila narušenog zdravlja.

- Siromašna je to porodica, pre desetak godina su im selo i opština pomogli da reše neki problem oko kuće, ali stvarno smo ih retko viđali - kaže meštanin.

Oni tvrde da Vera verovatno još uvek nije otišla u penziju kada joj je majka umrla koja je imala primanja i za tuđu negu i pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, ćerka i majka iz Pojata bile su korisnice socijalne pomoći i slabog materijalnog stanja, čak su par navrata dobijale pomoć Crvenog krsta.

Sumnja da nešto nije u redu stvorila se kada meštani Pojata nisu ćerku V. M. videli gotovo pola godine u selu.

Najpre su posumnjali da se njoj nešto dogodilo, jer je živela sa nepokretnom majkom, te stariju ženu i ranije nisu viđali.

Kada su policijski službenici obišli kuću da provere ćerku, zatekli su stravičan prizor.

(Informer)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading