policija
Foto: Alo/Nenad Vujanović

U selu kod Ćićevca uhapšena je V. M. (66) zbog sumnje da je prikrivala smrt svoje majke V. M. (92), a komšije ove porodice kažu da su majka i ćerka živele same i da ih niko nije obilazio.

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić preksinoć je izjavio da je uhapšena ćerka koja je više od dve godine ćutala o smrti majke kako bi primala njenu penziju. Nesrećna žena preminula je, kako je Dačić naveo, 28. juna 2022, a njeno telo ćerka je držala u krevetu, umotano u ćebe.

Meštani sela kažu da je uhapšena bila čudna žena, ali da ipak nisu mogli da pretpostave da toliko dugo živi sa lešom u kući.

- Priča se da je prevara otkrivena nakon što je stigla provera od penzionog osiguranja kako bi se utvrdilo da je primalac penzije živ. Tako se saznalo da je starica umrla, ali da njena smrt nije prijavljena, niti je sahranjena - pričaju komšije:

- Ćerka nema ni rođaka ni prijatelja da mi znamo. Kod njih niko i ne ide, mogla je tako godinama da živi.

Kako dalje kaže, starica je pre smrti dugo bila nepokretna.

- Sigurno je umrla u krevetu jer je poslednjih 20 godina bila vezana za krevet, samo je ležala, ni do toaleta nije mogla. Neki kažu da je tamo policija zatekla horor. Istrulila je na krevetu, jezivo stvarno - kaže komšija:

- Majka se udala ovde i dovela V. M. koja joj je ćerka iz prvog braka. Taj njen očuh je bio dobar, ali je umro i one su ostale da žive na njegovom imanju. Uhapšena je godinama bila zaposlena u fabrici i otišla je nedavno u penziju, dok je njena majka nasledila penziju od pokojnog muža.

Komšije dodaju i da su majka i ćerka jedno vreme živele bez struje, ali da ne znaju da li im je u međuvremenu struja bila uključena.

Poseban odnos

Jedna komšinica prisetila se ponašanja uhapšene V. M.

- V. M. je bila čudna, bila je pomalo drugačija, a znala je da dođe u prodavnici i kaže: "Treba mi hlebić za moju mamicu". Stalno joj je tepala, delovalo je kao da imaju neki poseban odnos. Ćerku sam poslednji put videla pre sedam dana kako vozi bicikl. Ona se sve vreme normalno ponašala, nije odavala utisak osobe koja nešto krije - kaže komšinica.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading