Žitorađa
Foto: Alo/Društvene mreže

Vladan S. (49), iz sela Glašince kod Žitorađe, koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem nasmrt izbo meštanina Dejana Ilića (49), saslušan je pred tužilaštvom i određen mu je pritvor! Vladan S. Je, kako se sumnja, zločin počinio iz samoodbrane, a brojni meštani Glašinca okupili su se ispred zgrade tužilaštva da mu pruže podršku - žele da pišu peticiju i da mu plate advokata!

Kako saznajemo, stravičan zločin dogodio se u sredu ispred jedne lokalne prodavnice, kada je došlo do žestokog sukoba i svađe između Vladana i žrtve Dejana Ilića. Vladan je zadao ubodne rane Dejanu Iliću, a zatim je uhapšen. Da stvar bude tragičnija, meštani su na strani osumnjičenog za ubistvo jer, kako kažu, žrtva je godinama terorisala meštane sela Glašince, pa i porodicu osumnjičenog.

Vladan S. juče je saslušan pred Višim tužilaštvom u Prokuplju, a sudija Višeg suda u tom gradu odredio mu je pritvor do 30 dana.

- Vladan je priznao zločin koji mu se stavlja na teret i čak je rekao da i sam smatra da treba da ostane u pritvoru da ne bi uticao na svedoke. Rekao je da je ubio u samoodbrani, o čemu mogu da posvedoče i sami meštani, kao i to kakva je osoba bila žrtva. Naglasio je da želi da svedoci kažu sve kako je bilo. Čak postoji mogućnost da će se prekvalifikovati krivično delo zbog kojeg je uhapšen, upravo zbog izjava svedoka - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje:

Žitorađa

Dejan Ilić foto:Društvene mreže

 

- Svedoci kažu da je žrtva prva nasrnula na Vladana s flašom u ruci, da je reč o Vladanovoj samoodbrani. Takođe, svedoci su ispričali da ih je Vladan spasao muka, jer je Dejan Ilić navodno maltretirao celo selo zbog čega su svi živeli u strahu i nazivaju ga monstrumom. Kažu da se javno hvalio spiskom od 50 imena meštana koje je želeo da ubije - kaže naš sagovornik.

Ispred zgrade Višeg suda okupili su se juče brojni meštani Glašinca koji su želeli da pruže podršku osumnjičenom Vladanu. Kako su istakli, žele da pišu peticiju za Vladana da mu se pomogne, da skupljaju novac za njegovog advokata i pomognu mu.

- Meni je ulazio u kuću. Komšijino dete je povredio, svoju majku je povređivao, pa se krila kod komšije u štali, sve dok nije prebačena u Dom starih. Nema kuće u selu i okolnim selima koja nisu strahovala - rekla je jedna od meštanki za beogradske medije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading