Prevarant na putu
Foto: Printscreen/Foto printskrin/Instagram moj_beograd


Velja Pečenjara, poznat po svojim prevarantskim veštinama, ponovo aktivan na srpskim drumovima, gde vreba lakoverne vozače, iznoseći tužne priče i uzimajući im novac.

Njegove žrtve uglavnom su vozači koji se zaustavljaju na benzinskim pumpama, a način na koji ih prevari gotovo uvek je isti. Iako je postao gotovo legenda među prevarantima, njegove prevare su stvarnost koja opominje sve vozače da budu oprezni.


Modus operandi

Velja Pečenjara prilazi vozačima na benzinskim pumpama ili odmorištima, iznoseći tužne priče o hitnim slučajevima i molbama za novčanu pomoć. Njegova uverljivost dolazi iz doteranog izgleda, luksuznih automobila i detalja koje koristi kako bi žrtve naveli da mu pomognu.

Uvek se trudi da ostavi utisak uglednog i pouzdanog čoveka, često koristeći garancije poput svojih kontaktnih informacija, ali koje se na kraju ispostave kao lažne.

Jedan od najupečatljivijih detalja u Veljinim prevarantskim akcijama su skupi, luksuzni automobili iz kojih prilazi žrtvama. Njegove priče o blokiranim karticama, zaboravljenom novčaniku i hitnim situacijama, uz dodatne detalje poput proveravanja registarskih tablica svojih žrtava, dodatno doprinose uverljivosti njegovih prevara.

Nakon što prevari vozače, Velja često daje svoj broj telefona kao garanciju za vraćanje novca, ali se kasnije ispostavi da se na taj broj javlja samo radi novih prevara i lažnih obećanja. U nekim slučajevima, kako bi izbegao objavljivanje tekstova o njegovim prevarama, nudi razne stvari kao zahvalu, poput pečenja ili vikenda u svojim apartmanima na srpskim planinama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading