hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema prvim, jučerašnjim informacijama iz Hrvatske, smrtno stradali pešak je vozač kamiona iz Srbije. Međutim, prema današnjem policijskom saopštenju, stradao je hrvatski državljanin.

Iz policije su izdali saopštenje u kojem navode kako je došlo do saobraćajne nesreće.

"Do saobraćajne nesreće je došlo kada je 57-godišnji hrvatski državljanin, kao pešak na središnjoj saobraćajnoj traci auto-puta A3, ispred kolone teretnih vozila, počeo prelaziti na krajnju južnu traku, iako je na kolovozu auto-puta zabranjeno kretanje pješaka", navode iz hrvatske policije iz dodaju:

"Tada je na njega službenim motociklom naletela policijska službenica. Na službenom policijskom motociklu bili su upaljeni posebni uređaji za davanje svetlosno-signalnih znakova na vozilu, a policijska službenica je prilikom upravljanja motociklom nosila zaštitnu kacigu.

Pešak je smrtno stradao, dok je policijska službenica prevezena u Opštu županijsku bolnicu Vinkovci, a potom je na dalje lečenje prebačena u Klinički bolnički centar Osijek. Lekari su joj konstatovali teške telesne povrede opasne po život. Kasnije je preminula".

Kako se na kraju dodaje u saopštenju PU vukovarsko-srijemske, "o svemu će biti obavešteno nadležno državno tužilaštvo".

Index.hr

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading