BELIVUKOV KLAN OTEO GOKSIJA PRE ČETIRI GODINE, PA GA MONSTRUOZNO UBILI Odsekli mu glavu, a delove tela isekli i samleli
Foto: Printscreen/Printscreen

Goran Veličković Goksi otet je i ubijen 3. avgusta pre četiri godine, a za njegovo ubistvo sudi se kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako je Veličković ubijen, prema optužnici, ispričao je Bojan Hrvatin, svedok-saradnik koji je u junu 2020. nakon hapšenja priznao da je učestvovao u ubistvu Veličkovića, Radojevića, Vukićevića i Ljepoje.

On je u svom iskazu, koji je deo optužnice, do detalja objasnio da su Velja Nevolja i Miljković planirali da "reše" Goksija, sa kojim su bili naizgled dobri, ali su ga, kako je rekao, smatrali "dupljakom", pošto je radio za, njima suprotstavljeni, škaljarski klan.

- Miljković mi je posle ubistva Goksija rekao da se iznenadio, da se Goksi držao najbolje od svih, da je bio hrabar. Goksi je ubicama rekao: "Jebiga, u pogrešno vreme na pogrešnom mestu." Miljković mi je rekao da je on to prihvatio, da je znao šta se sprema. Kad je video njega da dolazi sa sekirom, da je samo legao sam, znači nisu ga nameštali ništa, da je čak sam i glavu namestio na dasku - opisao je ranije Hrvatin ubistvo vođe Partizanove navijačke grupe Jang bojs.

Hrvatin je tada u svedočenju prepričao i reči Marka Miljkovića, koji mu je posle likvidacije Veličkovića rekao da se Goran raspitivao za njega dok je bio živ, ali da su ga oni slagali da je Hrvatin već „rešen“.

- Marko mi je rekao da ga je ubio jednim udarcem sekire, da je dobro naciljao, kao i da je Goksi bio najhrabriji od svih - ispričao je uhapšeni.

On je treća od sedam žrtava klana, a u njihove kandže namamio ga je Bojan Hrvatin, koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum i, u zamenu za blažu kaznu zatvora, otkrio informacije koje su mu poznate. Upravo on je bio ključna karika u razotrkivanju detalja zločina.

BELIVUKOV KLAN OTEO GOKSIJA PRE ČETIRI GODINE, PA GA MONSTRUOZNO UBILI Odsekli mu glavu, a delove tela isekli i samleli

Facebook

 

Na suđenju klanu opisao je na koji način je namamio Veličkovića, a ponovo će govoriti o tome, s obzirom na to da je sudski proces počeo iz početka.

Gorana je, kako je ispričao poznavao pre nego što je otišao na odsluženje zatvorske kazne, a prvi put nakon izlaska iz zatvora se sa njim našao jer je imao mušteriju koja je htela veću količinu kokaina u inostranstvu. Veličković se, kako je rekao, bavio prodajom kokaina. On ga je čak uputio i na prijatelja, koji je na "Skaju" bio upisan kao Čikago, za poslove u vezi sa marihuanom. Na taj način Hrvatin je sa Veličkovićem počeo da sarađuje na redovnom nivou.

- Miloš Budimir me je pitao da li mi je poznat čovek koji nosi kačket, masku, čuva se, smatrali su da je naoružan, ne ostaje do kasno. Iz opisa ja shvatam da je u pitanju Goksi. Rekao sam da znam Gorana, da ga imam na "Skaju", sarađujem sa njim, da je više puta uzimao robu od nas. Rekli su da su hteli da ga dignu, ali da je bilo mnogo ljudi i kamera. Rekao je da sve ostaje isto, da nastavim da se družim i sarađujem sa njim. Posle nekog vremena, bio sam u bazi, bili su braća Budimir, Veljko, Marko i Lalić. Prilaze mi Miljković i Belivuk i pitaju što ne kažem da poznajem Goksija i da ga imam na "Skaju". Rekli su mi da im je bio drug, da su išli na utakmice, da je počeo da sarađuje sa drugim navijačkim frakcijama, da je Miljković saznao da je planirao da ubije njih, da je planirana neka bomba - ispričao je Hrvatin.

Pitali su ga, kako je rekao, da li hoće da "navuče" Veličkovića. Objasnio je da je pristao iz tri razloga, a jedan od njih je novac. Objasnio je da je rekao da, ako ima posao gde ima više para, a treba da se ubije neko iz škaljarskog klana, računaju na njega.

Za likvidaciju postojala dva plana

Rekao je da su za likvidaciju Veličkovića postojala dva plana.

- Prvi se nije ostvario. Pitali su me za moje navike sa njim. Rekao sam da se viđamo često, da prodaje kokain, da radimo sa travom, gde izlazimo i gde mislim da bi mogao da dođem sa njim, a da ga oni vide. Goran se pazio, oko 16-17 sati je odlazio kući, nije se viđao sa mnogo ljudi. Nekoliko puta me je vozio kolima i ostavljao me na parkingu ispred moje ulice i rekao sam da bi taj parking mogao da bude idealan za to. Kada smo se videli rekli su mi da im parkin odgovara, da im se sviđa - rekao je Hrvatin.

Kako je objasnio, pitali su ga i na koji način bi mogli da namame Veličkovića, pa je neko od pripadnika klana predložio da kupe kokain od njega.

- Neko od njih je predložio da kupimo kokain od njega, pa sledeći put veću količinu i tada, kad se budemo videli, da me vrati na parking i da ga oni tad dižu. Pitali su da li mogu da ga navučem. Nisam znao da se radi o Radničkoj 32, ali sam znao taj parking. Rekao sam da ga ne zavlačimo tu, da bi možda odustao. Potencirao sam parking ispod moje ulice. Spomenuli su mi da su tu dizali nekog i spomenuli ga kao Svinju - rekao je Hrvatin, tim nadimkom upućujući na Mirka Kojića.

Dodao je da je sa improvizovanog parkinga sa strane trebalo da krene jedan auto koji bi mu zagradio vozačka vrata, kombi u koji bi ga uveli trebalo je da ga zagradi ispred, a dvoje ili troje ljudi trebalo je da budu u policijskim uniformama i trebalo je obojicu da ih uhapse, da bi Hrvatina posle pustili, a Veličkovića odvezli.

- Do druge polovine jula važio je taj plan. Taj plan je bio neposredno ili posle ubistva na Krfu. I tada menjamo plan - objasnio je.

Napravili lažni nalog za prodaju oružja

Kako je dodao, Veličković ga je pitao da mu pomogne da kupi pištolj. Cene oružja tada su skočile, te je sve što je Hrvatin ponudio Veličkoviću bilo skupo. Kada je Belivuk istakao da bi mogli da mu prodaju njihove pištolje, otvorila se prilika za novi plan otmice i likvidacije.

- Spustili smo ih na sedeći deo i ja sam ih slikao svojim "Skaj" aparatom. Pitao sam Veljka koju cifru da kažem, rekao je 1.200 evra za oba. Veličković je pristao. Tada odustajemo od prvobitnog plana i u narednim danima planiramo drugi. Dogovor je bio da je Miljković čovek kog znam iz Zabele. On je stariji lik, znam da je diler oružja. Miljković je napravio nalog "Matori" i ja sam ga Veličkoviću predstavio kao čoveka od kog kupujem pištolje. Bilo mu je sumnjivo to što dobija dva pištolja po ceni jednog. Miljković mi je sa naloga Matori pisao da hoće da mi učini, da mogu ta dva pištolja da prodam za 2.000 evra i ja te poruke prosleđujem Goranu Veličkoviću - ispričao je okrivljeni saradnik.

Rekao je da je u razmeni poruka sa Miljkovićem pisao da želi da učini prijatelju koji mu se našao kad je izašao iz zatvora. Namera mu je bila da Veličković vidi da je dobar za Matorim, ali i da neće da se "ugrađuje" u cenu, te da na taj način pokaže da je u dobrim odnosima i sa njim.

- Dopisivanje sa Matorim je trajalo dok Veličković nije otet. Rečeno je da je iz Beograda, ali da ima neke njive u Vrčinu. Razlog je da bismo kupili vreme da spremimo akciju. Zato smo govorili da Matori ima posla oko njiva. Miljković je insistirao da mu prosledim sve poruke, ali ja sam ga dobro poznavao i znao šta treba da pošaljem. Slao mi je i slike nekog starijeg čoveka na traktoru. Slao mi je i slike neke kuće na proplanku i lovačku pušku, kao mi je nudio još oružja. Mene je Matori, Miljković, kroz te poruke savetovao da pazim jer sam tek izašao iz zatvora, da bih mu ja govorio kako verujem Veličkoviću - rekao je Hrvatin.

Namestili su sve tako da Veličković ne može da mu kaže da oružje kupi on, pa da ga donese. Prema njegovim rečima, dogovor je bio da vozi "smart", tako da, ako Veličković krene sa nekim, nema mesta da taj neko sedne.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading