predrag ratković
Foto: Printscreen/ISTRAGA.BA

Ratkovića su u petak uveče identifikovali inspektori Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon čega su specijalci sproveli akciju u blizini Hotela „Tuzla“.

On je posedovao ličnu kartu na ime Nenad Dragosavac, sa svojom fotografijom. U toj ispravi piše da je izdata 7. oktobra 2022. godine u Policijskoj upravi Užice.

Ratković će biti predat tužilaštvu Tuzlanskog kantona, koje bi trebalo da odluči o njegovoj daljoj sudbini.

U martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična dela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim delom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, takođe bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru. Ceo zločin okarakterisan je kao plaćeno ubistvo, a za koga i koliko novca, nije utvrđeno. 

predrag ratković

Facebook

 

Ratković je, kako se navodi u potvrđenoj presudi, u noći između 7. i 8. decembra ukrao „golf" i registarsku tablicu, a potom 9. decembra 2015. Stefana Blagojevića tim automobilom dovezao do Mileševske ulice, a nakon likvidacije ga i odvezao.

Zlatiborac je u januaru 2022. godine zatražio od suda da mu ukine pritvor, pozivajući se na odluku suda kojom je Darku Šariću pritvor posle skoro osam godina zamenjen za kućni pritvor.

Ratković je, obraćajući se sudu, podsetio da je on više od šest godina u pritvoru, kao i da je pritvorenik s najdužim stažom, dok je Šarić koji je optužen za šverc kokaina nedavno pušten u kućni pritvor.

- Sada kada je Šarić kao „najstariji“ pritvorenik pušten na slobodu, u zatvoru nam govore da smo ja i Stefan Blagojević najstariji pritvorenici. Šta je to, neka titula? Sada treba da se razmotri i moje pitanje. Nisam nikog ubio. Nisam ni u jednom klanu, ni u škaljarskom ni u kavačkom, kako su negde objavljivali - rekao je Ratković tada.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading