rečna policija
Foto: Alo/Aleksandar Nalbantjan

Sotsko jezero odnelo je dva ljudska života. U nedelju oko 18 sati, prema zvaničnim podacima na oko 50 metara od obale u manjem gumenom čamcu vozili su M.C. ( 1991), njegova ćerka L.C (2015), kao I deca J.C. I Đ.T., oboje 2015. godište, svi iz iz Bačianca.

Pod za sada nerazjašnjenim okolnostima čamac se prevrnuo, oni su dozivali u pomoć, gde su u vodu ušla tri osobe da im pomognu. 

Nažalost dve osobe su se utopila Miroslav Cuper iz Bačinaca koji je upravljao čamcem I  S.S.(1990) iz Nove Pazove koji je pritekao u pomoć. 

Policija je sinoć krenula u potragu za telima, prema našem izvoru telo jednog utopljnenika je izvađeno iz vode, dok se za drugim traga.

Sotsko jezero bilo je kobno u mnogim situacijama.  Poslednje utapanje dogodilo se u oktobru 2019. kada su dva migranta tu izgubila život, a samo mesec dana pre toga na istom mestu se utopio I  Željko M.(43) iz Šida. Bilo je, nažalost mnogo takvih slučajeva u prošlosti.

Sotsko jezero je veštačka akumulacija koja je nastala pregrađivanjem doline potoka Šidina 1977. Samo jezero I oblast oko njega su pod upravom preduzeća Nacionalni park “Fruška gora”.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading