nikola mitić
Foto: Printscreen/Nestali Srbija

Mitić je koristio aplikaciju Skaj i to pod nadimkom "Posejdon". Sa tog naloga su Lazaru Vukićeviću stizale informacije o Belivuku i Miljkoviću. To je bio razlog zbog koga su se Velja Nevolja i Mare Mesar odlučili da ga kako se sumnja likvidiraju.

Mitić i Vukićević su postali bliski dok su u isto vreme bili u zatvoru.Mitićeva Otmica je izvedena 10. avgusta 2020. i to usred dana, na Dedinju ispred rezidencije Ambasade SAD. Tog dana, oko 17 časova, isključen je i njegov telefon.

ŠESTA ŽRTVA KLANA VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA Otet pa ubijen jer ih je pratio

Foto: Alo ilustracija M.J.

 

 

svedok-saradnik Bojan Hrvatin.  je prilikom svojih iskaza objasnio da je znao za nalog "Posejdon",na Skaju ali i da na početku nije znao kome on pripada.Ali kada su oteli Mitića,on je posle strahovitog mučenja priznao da je to njegovo kodno ime.

Otetog Mitiča su prvo su odveli u svoju bazu, u baštu Partizanovog stadiona gde su ga pretukli, a zatim u Ritopek gde su ga mučili i ubili.

ŠESTA ŽRTVA KLANA VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA Otet pa ubijen jer ih je pratio

Foto: Alo.rs

 

 

Mitić je nekoliko nedelja ranije izašao iz zatvora i mučiteljima je priznao da ih je pratio po nalogu Lazara Vukičevića. Do poslednjeg trenutka nije verovao da će biti ubijen.Telo je kako se sumnja raskomadano u takozvanoj klanici u Ritopeku, a delovi bačeni u Dunav.

SUKOB SA DŽONIJEM SA VRAČARA

"Navodno je Nikola Vušović silovao Mitićevu devojku, te mu je onda ovaj okrenuo leđa. Vukićević je pak pucao u Vuševića i ranio ga. Ostale su posledice od tog ranjavanja i Džoni sa Vračara je šepao, pa su mu dalii nadimak Ćopavi Džoni. I Mitić i Lazar su imali sukob sa Vuševićem i to je bila karika koja ih je spojila, ali im i presudila", navodi izvor iz istrage a prenose beogradski mediji.

 Hrvatin je izjavio,da je ekipa oko Belivuka znala da ih prati Šarac i njegovi ljudi  i sumnjali su da je u to uključen i Lazar Vukićević.

-To smo sve otkrili iz prepiski na Skaju, pošto je neka osoba sa kodnimimenom "Posejdon" izveštavala Vukićevića o našem kretanju. Tada smo odlučili da "radimo" i Vukićevića i Šarca i da saznamo što više o njihovom kretanju - iujavio je Hrvatin tokom svedočenja..

Dva meseca od saznanja da vukićević I Šarac rade protiv njih,odlučili su da ih likvidiraju.

Zbog Mitićevog ubistva,  policija je u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsila Senada Rešovića (33) i Dejana Mihajlovića (32), a krivična prijava podneta je za taj zločin i protiv Belivuka, Miljkovića, Vlada Draganića, jednog od braće Budimir, Srđana Lalića, Nikole Stefanovića, svedoka-saradnika Bojana Hrvatina i još četvorice već optuženih pripadnika kriminalnog klana.

Preti im doživotna robija.Suđenje je u toku.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading