Rade Dragijević
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Rade Dragijević (74), otac prvoosumnjičenog Dejana Dragijevića (50), za koga se sumnja da je ubio Danku Ilić (2) iz Bora, rekao je za Alo! da je dobio pismo naše državljanke koja živi u Nemačkoj i koja tvrdi da je devojčica živa i zdrava i da se nalazi u vili u Diseldorfu!

Otac osumnjičenog za ubistvo istakao je da mu je ona napisala sve detalje i opisala lokaciju gde je ona navodno ugledala malu Danku Ilić. Pismo mu je poslato dok je bio u pritvoru, a kako je rekao, pročitao ga je nakon što je došao kući gde je pušten da se brani sa slobode, jer se sumnjiči da je učestvovao u skrivanju tela deteta.

- U pismu piše da je Danka viđena u Diseldorfu u jednoj luksuznoj kući koja je ograđena velikim zidinama. Dodaje da je ispred bio parkiran crn automobil, a kako mi je napisala, ona je tu bila pre nekoliko meseci. Ona kaže da je videla devojčicu za koju tvrdi da je Danka. Ja ne znam šta je tu sada istina, ali tako je napisala ta žena - objasnio je Dragijević za Alo!.  

Rade je potom tu informaciju postavio na svoj Fejsbuk profil. Ubrzo nakon njegove objave usijale su se društvene mreže gde su se ljudi zapitali kako je to moguće, a onda je stigao odgovor Radetov „da on to veruje“. Međutim, Rade sada negira da je to objavio na svom profilu, što izaziva dodatnu zbunjenost.

- Ona je to objavila, nisam ja, ali ja verujem u to što je napisala. Neko krije tajnu o tome gde je završila devojčica. Moji sinovi i ja nikada ne bismo ubili dete - pravdao se Rade za Alo! iako se sumnjiči za strašno krivično delo.

Podsetimo, Danki se 26. marta izgubio svaki trag nakon što je s majkom došla u Banjsko Polje, a 4. aprila policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog „Vodovoda", zbog sumnje da su ubili dete i potom sakrili njeno telo. Oni su tada u policiji obojica priznali zločin, ali se kasnije pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru Srđan branio ćutanjem, dok je Dejan priznao da je golim rukama zadavio Danku. Međutim, posla niza ispitanih svedoka i odrađenog velikog broja veštačenja, obojica su tražila da dopune svoje iskaze.

- Janković je prvobitno rekao da on niti je ubio devojčicu niti ju je ikada video u životu. Posle nepunih mesec dana, pred nadležnim tužilaštvom govorio je i Dragijević. Tada je i on promenio svoj prvobitni iskaz i sada sasvim negirao zločin. Nije poznato zbog čega su oni najpre priznali, a zatim negirali delo - navodi izvor.

Oglasiće se tužilaštvo o dokazima

Sva veštačenja  u vezi sa slučajem Danke Ilić dostavljena su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

- Tužilaštvu su dostavljeni sva veštačenja DNK, kao i veštačenje GPS uređaja i trenutno se ona analiziraju. Tužilaštvo će se u najskorije vreme obratiti zvaničnim saopštenjem o daljem toku postupka - rekli su za Alo! iz ove ustanove.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading