"ČUO SAM PUCNJE I ZALEGAO" Svedoci opisali ubistvo Ranka Eskobara na benzinskoj pumpi
Foto: Alo

Ovim rečima očevidac ubistva Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, Milan Pavlović opisao je šta se 9. marta prošle godine dogodilo u kafiću na benzinskoj pumpi, u koji je sa kolegom svraćao svakoga dana.

Kako je naveo, Radoševića nije poznavao lično, ali ga je redovno viđao u lokalu u kom je i ubijen.

- Pucnji su se čuli prvo napolju, video sam njegovu siluetu kada je utrčao u lokal, a onda su se pucnji čuli i unutra - rekao je Pavlović.

Njegov kolega Uroš Veljković naveo je da je još uvek stajao pored stola i da još nije stigao da sedne, kada su se začuli prvi pucnji.

- Mislio sam prvo da su petarde, ali kada sam video reakciju kolege, zalegao sam iza neke fotelje. Osetio sam da je neko unutra, a onda su se na pet ili šest metara od mene začuli pucnji. Sve se odigralo munjevito, za svega desetak sekundi, žene koje rade u kafiću su vrištale. Kada su prestali pucnji, malo sam sačekao, ustao i na nekoliko metara video leš, ali tada nisam znao ko je u pitanju. Ne poznajem tog čoveka - rekao je drugi očevidac pucnjave u nastavku suđenja optuženima za ubistvo kojima se sudi pred Višim sudom u Beogradu.

Podsetimo, na početku suđenja optužei Luka Vučetić (26) koji se sumnjiči da je sa Stefanom Zlatanovićem (28) iz Lebana učestvovao u likvidaciji, priznao je da je učestvovao u ubistvu Radoševića.

Ranko Eskobar

Alo

 

 

Zlatanović, koji se do sada branio ćutanjem, najavio je da je odlučio da na sledećem suđenju zakazanom za 16. septembar "iznese odbranu i objasni šta se dogodilo".

- Hteo sam da se branim ćutanjem, ali sam evo sada odlučio da na sledećem suđenju iznesem odbranu. Trajaće dvadesetak minuta i neću da odgovaram na pitanja, nisam prvi put pred sudom, znam kako ti odgovori mogu da se izvrnu - rekao je kratko danas optuženi Zlatanović.

Osim Vučetića i Zlatanovića, na optuženičkoj klupi danas su sedeli i Marko Pjanović, navijač iz Brčkog i njegova devojka, studentika Azra Šabanović koji se terete da su pomagali ubicama tako što su im obezbedili automobil, a Pjanović i da je Radoševića pod izgovorom da hoće da kupi automobil namamio na pumpu. Na prethodnom suđenju, oni su negirali krivicu a odbrana jedine devojke među optuženima danas je zatažila da joj bude ukinut pritvor ili zamenjen jemstvom od 25.000 evra, ali je sudsko veće taj zahtev odbilo.

- Azra Šabanović je studentkinja Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, uzoran je student i nije se skrivala, uhapšena je na fakultetu. Izuzetno je mlada, ima samo 23 godine, psihički teško podnosi pritvor u kom je već 15 meseci. Iznela je svoju odbranu, osudila svako nasilje i objasnila da od optuženog poznaje samo svog dečka Marka Pjanovića - rekao je njen branilac tražeći da joj pritvor bude ukinut, ali je sud to odbio.

Prema naovodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dvojica optuženih za ubistvo su noseći hirurške maske preko lica ispalili nekoliko hitaca u Radoševića koji je stajao ispred benzinske pumpe. Kada je pokušao da pobegne u kafić, za njim je prama optužnici utrčao Zlatanović i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, zbog čega je Radošević pao na pod.

Zlatanović mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke „Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju „Petlovo brdo“.

(Kurir)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading