uroš blažić
Foto: Alo/Alo.rs/Vladmir Marković

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Smederevu, koji sudi Blažiću, naredna ročišta zakazana su za 21, 22. i 23. avgust.

Podsetimo, pripremno ročište održano je 26. jula u sudnici u Okružnog zatvoru u Beogradu. To je učinjeno iz bezbednosnih razloga, pošto je prethodno pripremno ročište bilo odloženo zbog napada na orkivljenog.

- Najpre je bilo predviđeno da se suđenje održi u zgradi Višeg suda u Smederevu. Međutim, u maju je pripremno ročište bilo odloženo, jer su članovi porodica ubijenih i ranjenih pokušali da napadnu okrivljenog čim su ga stražari uveli u sudnicu. Tada je odlučeno da se suđenje u buduće odvija u sudnici Centralnog zatvora - podseća izvor i dodaje:

- Međutim, ta sudnica je mala da primi sve oštećene proodice, pa je na pripremnom ročištu održanom 26. jula bilo predloženo da se glavni pretres održava u beogradskoj Palati pravde. Međutim, sada je Vrhovni sud doneo konačnu odluku, a to je da se Urošu Blažiću sudi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Podsetimo, Uroš Blažić tereti se za ubistvo devet mladih ljudi i ranjavanje 12 osoba. Masakr je počinio 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje, a na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, navodon je priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio "da ne zna šta ga je obuzelo te večeri".

U ovom predmetu sudi se i Radiši Blažiću, ocu Uroša Blažića. On se tereti za posedovanje ilegalnog oružja iz kog je njegov sin počinio nezapamćen zločin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading