Danka Ilić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković / Printskrin

Stručnjaci su četiri meseca analizirali DNK tragove sa više od 100 predmeta iz domova Srđana Jankovića (50) u selu Luka i Dejana Dragijevića (50) u selu Zlot.

Izvor objašnjava da su ovi predmeti analizirani ne bi li se na njima pronašao biološki trag devojčice, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a što bi bio dokaz protiv uhapšenih.

- Istražitelji su posle hapšenja Jankovića i Dragijevića iz njihovih domaćinstava odneli gomilu oruđa, odeće i obuće. Sve to bilo je poslato na veštačenje u Beogradu. Ono što su istražitelji očekivali da će pronaći, jeste biološki trag devojčice - kaže izvor blizak slučaju i dodaje:

- Stručnjaci su, između ostalog, analizirali i garderobu i obuću osumnjičenih, ali i deo tepih staze koja je stajala kod ulaznih vrata u kući jednog od uhapšenih. Veštačeno je i svo oruđe, alat i hladno oružje koje je moglo poslužiti za skrivanje devojčicinog tela. U pitanju su motorna testera, sekire, dva velika noža za klanje svinja i slično.

Prema rečima sagovornika, ni na jednom analiziranom predmetu nisu pronađeni DNK tragovi Danke Ilić.

- Na motornoj testeri nisu nađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima nađeni samo tragovi životinjske krvi. Krv životinje bila je i na sekiri za koju su ukućani kazali da su njome klali živinu. Na sekiri su nađeni i tragovi krvi dve osobe. Jedan trag pripada jednom od osumnjičenih, a druga kap krvi pripada rođaku tog osumnjičenog - kaže izvor i objašnjava da nije neobično što su na sekiri izolovani tragovi krvi osumnjičenog.

Što se tiče krvi koja je posle hapšenja nađena na pantalonama jednog od uhapšenih, radi se o njegovoj krvi.

Danka Ilić je, da podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, istog dana kada je došla s majkom i bratom da obiđu majčino staro imanje. Desetak dana kasnije, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, radnike borskog JKP "Vodovod" zbog sumnje da su devojčicu, koja je sama izašla na ulicu, prvo udarili službenim kolima "fijat panda", a potom je uneli u vozilo i odneli na deponiju.

(Kurir)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading