vladimir maksimović
Foto: Printscreen/Facebook

Ova informacija potvrđena iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Naime, kako se navodi u njihovom zvaničnom saopštenju on je izvršilo suicid vešanjem u kasnim popodnevnim satima u sobi u kojoj je bio smešten u KPZ Kragujevac.

Medicinski tehničar i doktorka iz zavoda su odmah pristupili sa pružanjem pomoći i reanimacijom, a ubrzo je u zavod po pozivu stigla lekarska ekipa Hitne pomoći.

- Lekari su mogli samo da konstatuju da je lice preminulo. U skladu sa zakonskom procedurom, obavešteni su policija, tužilastvo i sud, a telo će biti upućeno na obdukciju - stoji u zvaničnom saopštenju.

Maksimović, kom je 24. jula kaznu za podmuklo ubistvo supruge Milene Milošević (35) Apelacioni sud u Kragujevcu sa doživnotne robije smanjio na 20 godina zatvora, tokom suđenja je priznao da je počinio zločin ali je tvrdio da je "pištolj sam opalio", da ga je ona "psovala i vređala" kao i da nije spavala već bila budna i sedela.

U odluci kojom je Apelacioni sud odlučio da mu drastično smanji kaznu, konstatovano je i da ovi navodi njegove odbrane u kojoj je ispiračao svoju verziju kako je došlo do zločina, nisu prihvaćeni.

- Nije prihvaćen ni deo odbrane da je pokojna spakovala stvari za put za sebe i decu, jer su na osnovu iskaza svedoka, posle zločina pronađene spakovane i stvari Vladimira Maksimovića - navedeno je u presudi.

Pokojna MIlena, kojoj je muž 25. marta 2022. pucao u glavu dok je spavala, u Nemačkoj je godinama radila kao lekar. U vreme zločina boravila je u porodičnoj kući u Kragujevcu, u koju je došla kako bi posle uskršnjih praznika sa sobom u inostranstvo povela supruga i decu.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading