Novi sad
Foto: Alo/Alo

Potvrđeno! Supružnici Lav (25) i Martina P. S. (25) iz Novog Sada koji su skočili sa solitera prethodno su, kako se sumnja, otrovali svoju dvojicu sinova stare jednu i tri godine! Rezultati toksikoliških analiza pokazali su da su dečaci usmrćeni velikom količinom alkohola, ali i tabletama protiv alergije!

Stravičan slučaj koji je šokirao celu Srbiju dogodio se 1. marta, oko 22 sata, kada su pronađena tela supružnika na pločniku ispred zgrade na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu. U toku policijskog uviđaja utvrđen je njihov identitet, kao i to da su skočili sa solitera zajedno. Međutim, policija je u kući u Petrovaradinu, gde su živeli, pronašli i tela njihovih mališana, rođenih 2020. i 2023. godine. Tada se odmah posumnjalo da su roditelji Lav i Martina usmrtili svoju decu, a zatim izvršili samoubistvo. Tela mališana poslata su na obdukciju, a naređene su i toksikoliške analize. Posle nekoliko meseci poznati su i zastrašujući rezultati analiza.

Novi Sad

Foto: Slađana Stepanović

 

Alkohol i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita pronađeni su u telima Lava P. S. i njegove supruge Martine.

- Iz zapisnika o obdukciji proizilazi da su oba lica preminula zbog povreda koje su zadobili usled pada s velike visine prilikom skoka sa solitera - rekao je izvor ranije. Posle nekoliko meseci poznati su i zastrašujući rezultati toksikoloških analiza mališana.

Kako se navodi, deca su definitivno otrovana.

- Na osnovu rezultata analiza utvrđeno je da su kod oba deteta smrti nasilne, da je kod jednog deteta nastupila usled akutne depresije vitalnih funkcija zbog prekomernog uzimanja leka difenihidramina, a kod drugog deteta usled sadejstva leka difenihidramina i etil-alkohola - rečeno je za medije iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako su dodali, na telu jednog od dečaka konstatovane su lake povrede koje nisu imale uticaja na mehanizam umiranja, dok na telu drugog dečaka nije bilo povreda, što ukazuje da su jednom detetu na silu dali antihistaminik.

Kako saznajemo, difenhidramin se primenjuje u terapiji iritacija, crvenila i svraba očiju, povećane očne sekrecije, kijanja i rinoreje udružene sa pojavom alergije ili prehlade.

Petrovaradin

Vesna Bilić

 

Istragom je takođe utvrđeno da u ovom zločinu nije učestvovalo „treće lice“ ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio Lav ili Martina.

Kako smo ranije pisali, na osnovu prvih tragova sumnja se da je ovaj mladi bračni par bio pripadnik sekte, te da su se zbog toga odlučili da ubiju decu, a potom i sami zakorače u smrt. Posumnjalo se da su bili pripadnici satanističke sekte, odnosno grupacijje koja se zove "Templ of Set" .

lekovi

Foto: Shutterstock

 

Šta je difenhidramin?

Difenhidramin se primenjuje u terapiji protiv alergija i prehlada. Takođe primenjuje se kod blažih prehlada izazvanih iritacijom ždrela i respiratornog trakta, ali i za nesanicu. U druge efekte ubrajaju se prevencija i lečenje kinetoza, insomnije, tremora udruženog sa ranim fazama parkinsonizma ili poremećaja pokreta koji mogu nastati kao neželjeni efekat primene određenih medikamenata.

Difenhidramin predstavlja antihistaminik. Deluje putem blokiranja aktivnosti histamine, koji predstavlja supstancu odgovornu za nastanak alergijskih simptoma. Najčešće faramceutske forme ovog leka mogu biti tablete (bukalne tablete), kapsule, praškovi i rastvori.

U prilog te sumnje govori činjenica da je policija tokom uviđaja na zidovima kuće u kojoj su oni živeli bili obojeni tamnom bojom. Pored toga uočena su staroegipatski simboli zagrobnog života na zidovima u dnevnom boravku.

Takođe, njihov prijatelj je ispričao da mu je Lav pominjao sektu „Devet krugova Satane“. Zbog toga se posle ovog slučaja posumnjalo da su roditelji žrtvovali svoju decu.

Supružnici sahranjeni razdvojeno

Lav P. S. sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, dok je Martinina porodica svoju ćerku i mališane sahranila na Evangelističkom groblju u Bačkom Petrovcu. Za razliku od nje, Lav je sahranjen bez prisustva sveštenog lica i ijednog člana porodice. Na licu mesta zatekli smo samo porodičnog prijatelja, koji je rekao da Lavova porodica nije bila u stanju da se pojavi.

- Sama imena te dece, Aros i Еhos, ja ne mogu to da garantujem, ali postoji čak i mogućnost da su ta deca rođena da bi bila žrtvovana. Ta sekta veruje u reinkarnaciju, drugi život, život posle života i zagrobni život, prave simbiozu staroegipatskih mitoloških božanstava bića sa svim ostalim religijama, što čini jedan sekretizam i slave božanstvo Set - rekao je ranije sektolog Dimitrije Pastuović za beogradske medije.

Komšije: Lav Martini isprao mozak?

Kako su pričale komšije za Alo!, Martina je godinama bila odvojena od svoje porodice, a neki su naveli da je sve počelo kada se sa 18 godina udala za Lava P. S. i otišla od kuće.

Prema njihovim rečima, mnogi su mislili da je u pitanju mladost i zaljubljenost, međutim, vremenom se Martina sve više povlačila dok nije potpuno prekinula kontakt sa svima iz bliskog okruženja.

- Martina je bila normalna devojka i cela njena porodica je malo povučenija, ali su dobri ljudi. Pet godina nisu već u kontaktu s njom, našla je tog nekog, udala se i otišla, ponašala se kao da joj je isprao mozak, ko zna u šta je on uvukao i evo šta uradiše sad, ubiše i decu i sebe - ispričala je Martinina komšinica.

 

On je objasnio da Set u staroegipatskoj mitologiji predstavlja satanu, gospodara mraka, tame i zla ovog sveta.

- Lično smatram da su oni hteli lišavajući sebe i decu života da žive večno mladi uz svog gospodara na nekom drugom svetu - izneo je teoriju Pastuović.

Autor: Enis Sadiku

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading