Lazar Đukić
Foto: Printscreen/Foto: Instagram

Lazar Đukić (28), srpski sportista iz Temerina, utopio se u Teksaškom jezeru Marina Krik, na takmičenju u krosfitu koje se održavalo u SAD. On je poslednji put viđen u prenosu uživo dok je bio na 100 metara od cilja, a zatim je samo nestao pod vodom! Celu tragediju posmatrao je i Lazarev brat iz publike!

Kako su ispričali svedoci, ugledali su Lazara kako se u jednom trenutku muči tokom plivanja u jezeru, a ubrzo posle toga je potonuo i nije isplivao kao ostali takmičari. U pomenutom jezeru trebalo je da se pliva 800 metara, a nakon nesreće, trka je prekinuta.

Da tragedija bude veća, Lazarev brat Luka je bio sa njim u SAD i u publici je pratio takmičenje. Kako se navodi, Luka je bukvalno posmatrao kako mu se davi rođeni brat.

Inače, nekoliko dana pre nesreće brat je na društvenim mrežama objavio da su testirali stazu i poligon na kojem treba da se održi takmičenje. 

„Jutros smo ispitali potencijalnu stazu, zajedno sa ’ajkulom’ Lazarom“, napisao je tada brat nestalog Lazara.

Jedna od najvećih zamerki vezana za organizatore jeste to što nije bilo spasilaca na skuterima, koji bi brže mogli da priskoče u pomoć nesrećnom Đukiću koji je odjednom izgubio dah i potonuo. Prema jednom komentaru sa društvenih mreža, gledalac je priskočio u pomoć, ali ga je spasilac sklonio.

- Bili smo tamo i gledali kako se to dešava. Vrištali smo na spasioce, a oni ništa nisu uradili. Jedna devojka je veslala do tamo, a onda je morala da se vrati, jer nije mogla da priđe - napisao je gledalac sa ovog takmičenja.

Jedan korisnik napisao je na društvenim mrežama zašto triatlon počinje plivanjem, naglasivši kako je to jedna od najopasnijih disciplina.

- Postoji razlog zašto triatlon uvek počinje plivanjem. To je najopasniji događaj i za to morate biti 100 odsto fizički dostupni. Ako se onesvestite ili imate srčanu epizodu tokom trčanja, padate na zemlju. Ako se bilo koja od ovih stvari dogodi u vodi, udaviš se. Opet se nadam pozitivnom ishodu, ali ovakve situacije se mogu izbeći - napisao je korisnik u svojoj objavi dok se tragalo za telom srpskog sportiste.

Kajtlin Pričard je ispričala novinarima da je stajala blizu cilja kada je videla da se Đukić približava. Dodala je da je bio među plivačima i da je primetila kako je promenio način plivanja, ali je pretpostavila da je to zbog umora nakon trčanja.

Videla je spasioce u blizini na daskama u jezeru, ali nije primetila da su intervenisali ili pokušali da spasu nekoga.

Direktor takmičenja Don Fol izjavio je da su svi tužni zbog tragedije i da će zajedno sa vlastima učestvovati u istrazi neočekivane smrti na jezeru Marina Krik kod mesta Fort Vort. Uzrok smrti još nije saopšten.

Inače, Đukić je igrao vaterpolo i bio je ambasador sportista za FITAID, brend sportskih pića, bio je bio trećeplasirani krosfit sportista u Srbiji i 88. u svetu.

Oni koji su poznavali Đukića opisali su ga kao „orijentisanog sportistu i čoveka koji uđe u sobu i osvetli prostoriju“.

Krosfit igre se održavaju od 2007, a na njima se bore najizdržljiviji svetski sportisti. Propozicije i igre se menjaju svake godine, a detalji takmičenja se ne objavljuju do samog početka takmičenja.

Lazar je bio mnogo više od sportiste

Oglasili su se i organizatori takmičenja izražavajući žaljenje povodom tragičnog događaja.

- Slomljeni smo gubitkom Lazara Đukića zajedno sa celom krosfit zajednicom. Lazar je bio jedan od najtalentovanijih takmičara našeg sporta, ali je bio mnogo više od sportiste. Bio je sin, brat i prijatelj praktično svima koji su ga poznavali. Oštar takmičarski, neizlečivo radostan i neobično ljubazan, Lazar je bio sunce svake sobe u kojoj se nalazio. Gubitak njegove svetlosti je nezamisliv. Prvi instinkt je da se isključi. Da se ​​izoluje. Da se oplakuje. Ali jedini lek za tugu je tugovanje. A najbolji način da tugujemo je da to činimo zajedno. U našoj zajednici, okupljamo se da uradimo teške stvari na način na koji odajemo počast. U tom duhu, odlučili smo da nastavimo sa Krosfit igrama  2024. Ovaj vikend posvećen je Lazaru Đukiću - napisali su na zvaničnom profilu takmičenja.

BONUS VIDEO:


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading