droga
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Filip Mandić i Vukašin Levajić svalili su krivicu na Mirča jer je dvaput osuđivan za dilovanje, tvrdeći „da ih je ubedio da je držanje kanabisa policijski interes“ iako 15 godina ne radi u policiji. Levajić se branio sa slobode, ali je 1. avgusta ove godine uhapšen i pritvoren jer se sumnjiči za novo delo prodaje droge dok je nosio nanogicu!

- On je skinuo nanogicu i pobegao jer je navodno bio u paranoji da će ga mladić kome je prodao drogu prijaviti. Bio je devet dana u bekstvu, a kada je uhapšen i odveden u pritvor, vadio se da je nanogicu skinuo navodno posle svađe sa ženom! Levajić je 2. decembra 2022. posle zaplene 15 kilograma kanabisa potvrdio da je droga nađena u kući njegovog oca, a skidanje nanogice i bekstvo bacaju novo svetlo na ceo slučaj jer podgrevaju sumnje da je lažno optužio Mirča - navodi naš izvor blizak istrazi.   

droga

NUDI JEMSTVO OD 15.000 EVRA: Bojan Mirč je već 20 meseci u pritvoru, Foto privatna arhiva

 

Kako smo ranije pisali, Mandić i Levajić su tražili da prema njima bude primenjen institut iz člana 246, stav 6 Krivičnog zakonika, koji glasi da se počinilac koji otkrije od koga nabavlja drogu može osloboditi kazne! Oni pokušavaju da kupe slobodu preko leđa Bojana Mirča, koji im se, kako kažu njegovi advokati, učinio podobnim za to jer je dvaput robijao zbog posedovanja droge. Na saslušanju u policiji su dali iskaze koji su maltene u slovo isti, navodeći da ih je Mirč navodno ubedio „da će im drogu doneti ljudi iz policije i da ne treba ništa da brinu“. 

Kako saznajemo, Levajić je jako ljut što je vraćen u pritvor Okružnog zatvora u Zrenjaninu, koji se nalazi u sklopu zgrade Višeg suda u Zrenjaninu. Preko dana iz ćelije broj dva doziva Mandića, koji se nalazi na spratu iznad njega, u ćeliji 17. Dovikuju se kroz prozor jer ne smeju da budu u kontaktu pošto su optuženi za isti slučaj. Mirč je uhapšen 2. decembra 2022. i od tada je u pritvoru, a sada je smešten u sobu broj tri tog zatvora.

droga

Ilustracija, Foto: MUP

 

Bivši pritvorenik ovog zatvora otkriva za Alo! da Mandić teško podnosi boravak iza rešetaka i da je često agresivan prema cimerima.

- Mandić i još jedan mladić otimaju „bensedine“ i druge sedative pritvorenicima koji dobijaju te lekove u redovnoj terapiji. Onda ih drobe i ušmrkuju. Posle toga puste narodnjake do daske, pevaju po ceo dan i od ćelije prave kafanu! Traženo je da mu se urin uzme na analizu jer se izjasnio da ne pije nikakve lekove. To je navodno stiglo i do upravnika zatvora, ali još niko nije reagovao – kaže naš izvor.

Levajić je posle dobijanja nanogice i ukidanja pritvora 2023. godine navodno koristio Viber pod pseudonimom „***ac na biciklu“, a iz prepiske u koju smo imali uvid proizilazi da se dopisivao sa potencijalnim dobavljačem droge. Jednom mladiću navodno poručuje da će mu poslati svog ortaka, ludog Fiću, ako mu ne isporuči travu. 

droga

Foto: privatna arhiva

 

„Veruj mi da prsnjavam, nisam pušio… Ubio bih se koliko mi se puši... Ceo dan se nerviram. Je*eš mi mater da nemam nanogicu otišao bih mu na kuću. Da neće da nam da na ler? Ostavićemo rem. Cimaj ga“, piše u poruci sa ovog profila koji je navodno koristio Levajić. 

Suđenje u ovom slučaju nastavlja se 11. septembra, kada se  očekuje da će se u sudnici čuti svi detalji vezani za Levajićevo skidanje nanogice.  

droga

Advokat Petar Matković  i supruga Žaklina Mirč ispred suda u zrenjaninu Foto: Alo

 

Žrtva kopi-pejst sindroma

Advokati Bojana Mirča su tražili da sud njihovom branjeniku ukine pritvor, navodeći da je iza rešetaka već 20 meseci. U predlogu od 16. jula naveli su da su svedoci krivičnog postupka u kome je Mirč postao žrtva kopi-pejst sindroma. - To proizilazi ne samo iz svih dosadašnjih obrazloženja rešenja o određivanju i produženju pritvora već i iz potpuno identičnih odgovora Apelacionog suda u Novom Sadu, što ukazuje na to da žalbe branilaca ostaju nepročitane - ističu branioci. 

- Porodica Mirč je gotovo dve godine bez glave porodice, dok je  desetogodišnja ćerka već drugo leto na raspustu bez oca. Ćerka je na dan očevog hapšenja pretrpela traumu koja se sve više odražava na njeno zdravlje, što proizilazi iz nalaza psihijatra Jadranke Džombe. Sudija je na glavnom pretresu, 17. juna, odbila argumentovan predlog branilaca za ukidanje pritvora ili njegovu zamenu za blažu meru – zabranu napuštanja stana uz dodatno osiguranje, jemstvo od 15.000 evra, ili upisivanje hioteke na stan u vlasništvu Bojanove suruge - navodi se u predlogu za ukidanje pritvora.    

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading