faton hajrizi
Foto: Printscreen/tik tok

Komandir policijske stanice Srbica tzv. policije Kosova Muhamet Kajtazi razrešen je dužnosti nakon što je otišao da izjavi saučešće porodici ubijenog monstruma Fatona Hajrzija (39), koga je srpska policija likvidirala nakon što je u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića (34).

Ova odluka usledila je nakon što je policijski inspektorat Kosova (PIK) preporučio suspenziju.

Kajtazi je ujedno i policijski poručnik i jedan od mnogih policijskih službenika koji su prisustvovali sahrani Hajrizija.

On je suspendovan i nalazi se pod istragom zbog optužbi za „ozbiljno diskreditovano ponašanje“, potvrdili su iz tzv. kosovske policija.

Kako prenose prištinski mediji, pored poručnika policije, u toku je istraga i za druge, niže službenike policije.

PIK ima informaciju da je na sahrani bilo prisutno oko 20 policajaca.

Policijski inspektorat je naglasio da će se istraga nastaviti u administrativno-istražnom okviru dok se slučaj ne okonča.

- Pokrenuta je disciplinska istraga zbog sumnje na teški disciplinski prekršaj i obaveza je da se intervjuišu svi relevantni policijski službenici - dodaju iz PIK-a.

Vest o njegovoj suspenziji saopštila je Kancelarija za medije tzv. kosovske policije.

- Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima, uključujući i ovaj slučaj. Radnje se preduzimaju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koje ima i preporukama PIK-a, primenjujući ih - naveli su iz kancelarije.

Albanski mediji objavili su i da je Kajtazi sa još nekoliko policijskih službenika otišao i u porodicu monstruma Fatona Hajrizija „da izjavi saučešće", kao i da su došli u uniformama.

PIK je preporučio suspenziju poručnika nakon objavljivanja fotografija i vesti u medijima, gde se on vidi među ljudima na sahrani Hajrizija, nazvavši to teškim disciplinskim prekršajem i teškim diskriminatornim ponašanjem.

Terorista Faton Hajrizi je 18. jula u Loznici ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića, a njegovog kolegu Vjekoslava Ilića teško ranio kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.

U vozilu je bio Faton Hajrizi, čovek koji je imao debeli dosije, čak devet je puta bežao iz zatvora. Na pitanje šta ima u torbici, pucao je na njih. Nikola je pogođen u grudi i preminuo je na mestu.

Usledila je potraga za Albancem, a okončala se sutradan, kada je pronađen u okolini Banje Koviljače, kada je otvorio vatru na srpske specijalce. Tada je likvidiran, a 10. avgusta je njegovo telo prebačeno u Prištinu da bi sutradan bio sahranjen u Srbici, odnosno u selu Gornja Klina.

Veliki broj albanskih fašista, simpatizera i pripadnika OVK okupio se u Srbici za ispraćaj zločinca, veličajući ga kao da je heroj, nazivajući ga čak patriotom.

Antrfile

Zastave UČK na dan sahrane

Na dan sahrane zastave UČK bile su postavljene po celom selu Gornja Klina i vodile su ka groblju. Pre pokopa ljudi koji su došli da ga isprate okupili su se prvo ispred lokalne džamije gde je dopremljeno njegovo telo. Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama videlo se kako se prisutni upisuju u knjigu žalosti, koja je bila na stolu ispred džamije, pored Fatonove uramljene fotografije. Prijatelji teroriste dovezli su se u Gornju Klinu u koloni automobila koje su prekrili albanskim i UČK zastavama, kao i Fatonovim fotografijama.


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading