Mara Gojšina
Foto: Alo/Foto: Privatna foto arhiva

Mara Gojša iz okoline Bajine Bašte, koja je 2009. godine nožem usmrtila, a potom isekla telo svog supruga Zorana Gojše, nakon devet godina robije izašla je iz zatvora. Ona je prvi put nakon jezivog zločina odlučila da priča za medije, a u ekskluzivnoj ispovesti za "Alo!" Ispričala nam je kako živi nakon odslužene dugogodišnje kazne.

Gojša na početku razgovora kaže da je imala problema nakon što je odslužila kaznu sa povratkom u kuću svog dede, jer je ušla u spor oko te nekretnine.

- Oslužila sam kaznu od devet godina zatvora. Izašla sam 2018. godine. Posle toga sam već uspela da dobijem pravo na novo suđenje. Bilo je tu gomila nekih drugih stvari koje su pratile sve to. Ja sam to sve obustavila, zato što bi se sve moralo vraćati na početak - otpočinje priču za Alo! naša sagovornica. 

Mara priča da je po povratku imala problem sa mestom stanovanja, ali da je nakon nekog vremena uspela da se skući. Komšije su je prihvatile i svakodnevno se viđa sa njima iako je pre 15 godina počinila stravičan zločin.

- Ne živim više u Crvici, imala sam problem sa sestrom nakon što sam izašla iz zatvora. Sestra mi je otela kuću i prodala je. Sada sam se uselila u veoma trošnu kuću, imala sam mnogo problema sa njom. I sad imam nedostataka, nemam vodu za piće, imam tehničku vodu, puna je bakra. Kada sam prvi put ukoračila u kuću u kojoj sada živim, morala sam punih osam prikolica frezom da isteram otpad - priča naša sagovornica.

Gojša dodaje da je nakon izlaska morala da jede sa groblja i spava napolju, ali i da je dva puta pokušala da se ubije.

- Uzgred tada sretnem neke ljude, popričam sa njima, i tako. U prvim danima i mesecima, morala sam da jedem sa groblja. Kada sam izašla iz zatvora, pozvala sam sestru, ali ona nije htela da mi se javi. Tada sam joj poslala poruku da nemam gde da spavam, ako možeš pošalji mi bar 10 evra da negde prenoćim. Tada mi je blokirala kontakt. Jedne zime nisam imala gde da spavam, obratila sam se crkvi. Oni su mi izašli u susret i dali mi novac da platim par noćenja. Mogu da kažem da se neke stvari dešavaju sa razlogom, ja ne mogu da ulazim u njih, ali mislim da sada imam mir. Osećam to. Da mogu konačno da mirno legnem i mirno ustanem, da nemam teške misli. Niko nije hteo da me prihvati. Ja sam dva puta nakon toga sebi pokušala da oduzmem život. Imala sam često te suicidne misli, zbog cele situacije, kada sam bila u beznađu i očaju - objašnjava naša sagovornica i dodaje:

- Imam polineuropatiju i još jednu pridruženu bolest. Imam oštećenje svih nerava, mišića, tkiva i kože. Stoga sam invalid treće kategorije, imam najteži oblik i nema leka osim mirnog života. Imam rešenje da nisam sposobna za rad ni za samostalno privređivanje. Ono što mogu oko kuće i za sebe, to nekako uspevam. Prilično se brzo umorim. Imam bolove, kad je neko uznemirenje u vezi bilo čega, moram da ležim. Primam tuđu negu i brigu, nemam para da platim nekom drugom da se stara o meni. Dobila sam status energetski ugroženog kupca, pa ne plaćam struju - kaže Mara.

U slobodno vreme voli da čita i gleda televiziju, kaže Mara koja je bila osuđena za teško ubistvo.

- Prošetam sa ljudima po selu, nekad siđem do grada. Odem i do Perućca, imam malu kućicu. Uglavnom mogu da kažem da mirujem i da mogu da uživam - priča Mara.

Podsetimo, monstruozni zločin za koji je Mara Gojša odležala devet godina zatvora dogodio se 16. septembra 2009. godine, u kući njenog dede u selu Crvica. Te večeri došlo je do svađe supružnika tokom koje je, spazivši da njen muž, poznati užički kamerman, u ruci drži manji nož, Mara dohvatila kuhinjski nož sečiva dužine 15 centimetara. U to vreme njihova dva sina, od kojih jedan ima pet, a drugi tri godine, igrala su se u drugoj sobi. Tokom prepirke Zoran se okliznuo i pao, da bi Mara nasrnula na njega i oštricu mu zarila u stomak, a potom ga još pet puta ubola u vrat, potiljak i grudi.

Leš je sakrila u jednoj od soba. Sutradan uveče sa njegovog tela odsekla je glavu i udove i umotala ih u najlon, da bi naredne večeri izmasakrirane delove tela ubacila u gepek automobila i sa sinovima krenula u Užice. Vozilo je zaustavila u podnožju Kadinjače, gde je iz prtljažnika izvadila muževljev trup, glavu i udove, polila ih benzinom i zapalila.

Veći deo iskaza Mara je posvetila negativnim pričama o pokojnom mužu sa kojim je u braku bila od 2004. godine.

„Priznao mi je da je koristio heroin. Pušio je marihuanu, često je bio pijan, znao je da kući ne dođe i po sedam dana. Pažnju deci nije posvećivao, nije podnosio Nađu, moju ćerku iz prvog braka. Maltretirao me je… To sam prijavljivala Centru za socijalni rad, jednom i policiji, na kraju sam podnela tužbu za razvod braka, ali od nje kasnije odustala misleći da će se on promeniti“, pričala je uglavnom jecajući Mara Gojša.

Njen iskaz članovi Zoranove porodice uglavnom su pratili u neverici, tiho međusobno komentarišući: „Kako samo laže“. U sudnici nije primećen niko od Marine familije, a suđenje nije zainteresovalo ni Zoranove dojučerašnje kolege sa lokalnih televizija na kojima je kamerman radio.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading