Više javno tužilaštvo u Beogradu
Foto: Alo/Više javno tužilaštvo u Beogradu

Marko P. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja sedam krivičnih dela primanje mita, dok će protiv sedmorice osumnjičenih za po jedno krivično delo davanje mita biti preduzete dokazne radnje.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i saokrivljene, kao i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Marko P. je, kako se sumnja, kao policijski službenik PS Grocka, raspoređen na radno mesto patrolne delatnosti, interventne patrole, u periodu od 14. marta do 3. aprila ove godine u Umčarima nakon uočenog prekršaja zaustavio vozače putničkih vozila i to osumnjičene Dušana L., Aleksandra G., Branka S., Ivana Đ., Dejana Đ., Zorana S. i Vladana M.

Potom je vršio kontrolu vozača i vozila, ali nije izvršavao službene radnje koje je kao ovlašćeno lice MUP RS morao izvršiti, odnosno nakon uočavanja saobraćajnog prekršaja i zaustavljanja vozača, nije pozivao policijske službenike Uprave saobraćajne policije radi sačinjavanja prekršajnog naloga, što je bio dužan da učini u skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o policijskim ovlašćenjima.

On je, kako se sumnja, od zaustavljenih učinilaca saobraćajnih prekršaja zahtevao i primio poklone od 1.000 do 2.000 dinara, kako bi im omogućio da nesmetano nastave dalje kretanje u saobraćaju, bez sačinjavanja zapisnika o učinjenom prekršaju.

Dušan L., Aleksandar G., Branko S., Ivan Đ., Dejan Đ., Zoran S. i Vladan M. su, kako se sumnja, službenom licu Marku P. dali poklone u vidu novčanih iznosa da u okviru svog službenog ovlašćenja ne izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading