policija
Foto: Alo/Foto: RINA

 

D. K. se tereti za oba krivična dela, dok se druga dvojica terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su oni 14. novembra 2022. godine oko 20 sati u naselju Bečmen u Surčinu, zajednički silom sprečili službena lica u vršenju službene radnje otkrivanja krivičnog dela i hvatanja počinioca tog krivičnog dela. Službenim licima tada su naneli laku  povredu, a kod okrivljenog D. K. pronađena je manje količina supstance koja je proglašena za opojnu drogu, koju je držao za ličnu upotrebu.

Te večeri su policajci Ž. S. i S. A. zaustavili automobil u kom su se nalazili okrivljeni.

Oštećeni policajac S. A. je u desnom džepu donjeg dela trenerke D. K. pronašao PVC paketić u kojem se nalazio 0,31 gram kokaina, a D. K. ga je jednom rukom uhvatio za kragnu majice i povukao ga ka zemlji, dok mu je drugom rukom zadao udarac otvorenom šakom u potiljak.

Nakon toga je policajcu prišao B. R, koji ga je udario nogom u predelu grudnog koša, zbog čega je policajac pao na zemlju, a D. K. mu je, dok je ležao na zemlji, zadao više udaraca nogama i rukama u glavu i telo.

Za to vreme je okrivljeni D. U. drugom policajcu Ž. S. sa leđa zadao udarac rukom u potiljak, zbog čega se oštećeni savio unapred, što je D. U. iskoristio kako bi mu navukao majicu preko glave i više puta ga udario pesnicom u glavu, što je dovelo do toga da ga obori na zemlju.

Dok je Ž. S. ležao na zemlji, D. U. i B. R. su ga šutirali u telo, nakon čega su ušli u auto i pobegli sa lica mesta.

Dvojica policajaca zadobili su povrede u vidu istegnuća mekih tkiva duž vratnog i kičmenog stuba i nagnjječenje u desnoj polovini potiljačnog predela, koje predstavljaju jedinstvenu laku telesnu povredu.

Javni tužilac je predložio da sud trojicu okrivljenih oglasi krivima za izvršena krivična dela i da ih osudi po zakonu. Za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri do 10 godina.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading